Lekker Kopenhagen

Aaah, Kopenhagen. Het heeft altijd al op mijn to do-lijstje gestaan, maar dat ik het zo geweldig zou vinden had ik niet verwacht.

Ok toegegeven, het weer was fantastisch voor begin mei. En goed weer maakt alles beter en mooier en leuker en misschien ook lekkerder.
Niet voor niets is Kopenhagen een culinaire hoofdstad in Europa. De stad is eigenaar van 17 Michelinsterren, verdeeld over 15 restaurants. Dat is veel, vooral als je je bedenkt dat deze stad helemaal niet zo groot is. Qua inwoners komt het overeen met Antwerpen.
Noma in Kopenhagen is ook een hele tijd het beste restaurant ter wereld geweest.

We hebben geen ‘sterren’ geproefd, maar het is heel duidelijk dat culinair werk hier enorm belangrijk is. Wij hebben niet één keer slecht of zelfs minder goed gegeten. Het ontbijt in ons hotel was heerlijk en overal in de stad kan je hoogstandjes eten voor lunch, snack of diner. Ok, je betaalt er ook voor. Onze rekening was nooit lager dan € 100, ook niet voor een lichte lunch.

Mijn profielfoto op de blog is ook eentje van in Kopenhagen.
Smorrebrod is een Deense specialiteit. Een toast/broodje-achtig ding met beleg. Eender wat voor beleg, je vindt echt vanalles. Om mee te nemen, of om lekker op een terrasje op te eten.

Smorrebrod
Smorrebrod
Smorrebrod met bubbels
Smorrebrod met bubbels

Op de foto zitten we op een terras op de beroemde/befaamde Nyhavn. Dit is een zeer toeristisch deel van de stad en ons hotel was ook in deze straat. Iedereen kent wel die foto met de gekleurde huisjes?

Zicht op Nyhavn
Zicht op Nyhavn

Wel, daar dus. Niet goedkoop, maar het is wel de perfecte locatie om te ‘mensenkijken’. En met dat uitzicht kan je niet veel fout doen, toch?

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s