New York! New York!

Net als Londen is New York een stad van vele gezichten: cultuur, geschiedenis, culinair, … Misschien daarom dat ik toch ook wel verliefd ben op de grote appel.

Toen ik daar 5 jaar geleden was, kreeg de stad net één van de zwaarste sneeuwstormen over zich. Enkele dagen voor ons vertrek was het zelfs zeer onduidelijk of we wel zouden kunnen vertrekken. Maar gelukkig hadden we geen enkel probleem om daar te geraken of daar te vertrekken. We hebben tussendoor wel 1 sneeuwstormdag gehad. Stel je dit voor: die enorme grote stad lag gewoonweg lam! Ik vind het nu nog een voorrecht om dat meegemaakt te hebben.
Iedereen werd die dag ook aangemaand om binnen te blijven, maar dat zijn we toch nooit van plan geweest. Dat was ook wel duidelijk merkbaar, want zij die zich wel naar buiten waagden, waren gekke toeristen.

In plaats van op ons hotelkamertje te blijven zitten, trokken wij naar Central Park. En naar The Guggenheim Museum.

Central Park met 30cm sneeuw
Central Park
Central Park
Central Park
Guggenheim
Guggenheim

En om te eindigen, deden we ook iets wat een hoogtepunt van de reis werd: American Museum of Natural History. Ja, die ja. Night at the museum. 19972_482944375541_1946418_n

19972_482944505541_5505464_n

Groot! Enorm groot! Je kan er volgens mij gemakkelijk dagen ronddwalen. 45 zalen zijn er. En dit zijn geen kleine zalen! Wij kozen ervoor om erdoor te wandelen en dus veel te zien, maar niet alles te lezen. Je moet keuzes maken in het leven en zeker daar 🙂

Dus aan de mensen die binnenkort voor het eerst naar NYC gaan: laat dit museum zeker niet links liggen. AMNH en Ellis Island zijn voor mij persoonlijk dé must sees in deze geweldige stad.

Inkom: $ 22 Denk zeker ook aan de New York City Pass! Deze kost $ 109, maar dit haal je er snel uit. Als je niet alleen naar New York gaat om te shoppen, that is.

Nog een quote van Theodore Roosevelt.

In de hal van het museum
In de hal van het museum

Meilan X

Een gedachte over “New York! New York!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s