Top 5 te doen in Londen

De laatste weken kreeg ik zoveel vragen over Londen, dus ik dacht even een top 5 op te stellen. Wat mag je absoluut niet missen wanneer je in Londen bent?

 1. Covent Garden
  Gezelligheid troef in dit deel van de stad. Of je hier nu tijdens de dag bent of pas wanneer het donker is, er is altijd wel iets te zien. De straatartiesten die hier staan, zijn niet de minste. Ze bieden echt kwaliteit, aangepast aan het publiek. Niet vergeten ze een centje te geven!
  De winkels hier zijn klein en de winkeltjes onder het dak hebben karakter. Langs de rand bevinden zich de grote ketens, zoals een Disney Store, Apple Store, …Er zijn eetgelegenheden genoeg, en allemaal van goede kwaliteit. En heb je zin in een dessert? Ga dan langs bij de Cupcake Bakehouse. Heerlijk!

  Cupcake Bakehouse in Covent Garden
  Cupcake Bakehouse in Covent Garden
 2. Een boottocht op de Thames
  Wil je de stad op een andere manier zien, dan kan ik een boottocht op de rivier Thames aanraden. Kies voor een tocht met live commentaar, zo kom je toch wel enkele interessante dingen te weten.
  Zo is het bijvoorbeeld leuk om te starten aan Westminster Pier om dan helemaal tot aan Greenwich te gaan. Maar je kan even goed een ‘hop on hop off’-dag houden om even snel alles te bekijken.
  Er zijn verschillende firma’s die zulke ‘cruises’ aanbieden, maar bij allemaal kan je inschepen aan Westminster Pier of London Eye.Prijs: vanaf € 10 voor een enkeltje

  Boottocht
  Boottocht
 3. Borough Market
  Dit is waarschijnlijk de bekendste markt in Londen. Het allerbeste van de Britse ingrediënten kan je hier terugvinden. Alles heel vers en kleurrijk. Je kan hier heel wat proeven en genieten van snacks of een lichte lunch met een heerlijke kop thee.De markt is elke dag open, behalve op zondag.
  Borough Market bevindt zich op de ‘South Bank’ in de wijk Southwark. Dichtsbijzijnde metrostation is London Bridge.

  Borough Market
  Borough Market
 4. Brick Lane en The Old Truman Brewery
  Dit is mijn persoonlijk hotspot op zondag! Die laatste vooral voor de Sunday (Up)market.
  Alles wat hip, vintage, ‘alternatief’ en zelfgemaakt is kan je hier terugvinden tijdens een zondagse wandeling.
  The Sunday (Up)market is dan ook nog eens de perfecte plaats om te lunchen, want het heeft een groot stuk met internationale keuken. Of je nu zin hebt in Marokkaans, Vietnamees, Keniaans, … je kan het hier allemaal vinden aan een zeer zacht prijsje. Zo goed en goedkoop kan je elders in Londen niet eten.Dit deel van Londen ligt een stukje buiten de stad, maar je geraakt er heel gemakkelijk met de metro. Stap af aan Liverpool Station en dan is het nog 10min wandelen.
 5. Theater
  Er is voor ieder wat wils! Of je nu vlot bent met de Engelse taal of niet, of je van musicals houdt of niet, … Wil je een avond lachen, of wil je één van de klassiekers zien?
  Hier kan je een actuele lijst terugvinden van de shows die momenteel lopen in deze stad.
  Tips ivm tickets kan je hier terugvinden.

  Verschillende theaters op een rij
  Verschillende theaters op een rij

Zoals je kan zien heb ik me beperkt tot algemene zaken, omdat het écht bezichtigen van dingen meer afhangt van persoonlijke smaak. Die attracties die bij mij toppers zijn worden apart belicht op mijn blog, zoals mijn bezoek aan The Rose.

Wil je echt de toerist uithangen en zoveel mogelijk van de stad bezoeken dan raad ik een London Pass aan. Hiermee kan je bij bepaalde attracties binnen zonder te moeten wachten en je krijgt in verschillende winkels korting. Bekijk wel heel goed of het voor jou de moeite waard is! Je moet toch al wat dingen bezoeken om jouw geld er weer uit te halen.

Je hebt al een London Pass voor £49 voor één dag. Hoe langer, hoe goedkoper.

Meilan X

Een gedachte over “Top 5 te doen in Londen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s