Hacienda Chichen

Eén van de leukste hotels waar ik tot nu toe verbleef is Hacienda Chichen in Mexico. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het dus niet ver van Chichen Itza.

Hacienda Chichen
Hacienda Chichen

Vanaf de seconde dat je hier binnenstapt, zit je in een stukje paradijs. Midden in het groen en volledig laagbouw met kamers die traditioneel zijn ingericht.
Dat traditionele is in alles een zeer belangrijk onderdeel van dit hotel. Zo werken er enkel mensen die afstammen van de Maya’s. Ook werkt het hotel met het nodige respect voor de cultuur en natuur. Ecologie is hier een dus geen modeverschijnsel, maar al jaren de norm.
Ze geven enorm veel terug aan de maya-maatschappij. Door werkgelegenheid aan te bieden uiteraard. Maar ook door vorming, door hulp te bieden aan de rurale dorpen in de omgeving, …

Het hotel is relatief klein. Het bestaat uit 12 bungalows, een spa, een zwembad en een klein restaurant.

Enkele tafels op een terras
Enkele tafels op een terras

Alle bungalows zijn zeer ruim, eenvoudig ingericht, met alle nodige comfort.1924293_108578020541_6011_n

In de omgeving kan je naar hartelust wandelen. Je kan op zoek gaan naar de vele dieren die hier wonen. Of je kan enkele authentieke elementen gaan ontdekken. Het is hier ronduit prachtig en rustig. Tijdens onze wandelingen zijn we amper mensen tegen gekomen.

Oude muur op de gronden van het hotel
Oude muur op de gronden van het hotel

Nu zou je denken dat het onmogelijk is om in zo’n oase van rust terecht te komen aan één van de bekendste toeristische attracties van Mexico. Dat is omdat dit hotel aan de achterkant van alle drukte ligt. Enkel wie in dit hotel verblijft, moet hier in de buurt zijn. Komt daar nog eens bij dat het hotel een eigen ingang heeft naar de site van Chichen Itza.

Je moet dus nooit aanschuiven om binnen te geraken én je kan al heel vroeg op ontdekking gaan. Anders kan je nooit een foto met de ‘hoofdpiramide’ maken zonder ook maar één andere persoon op.

Chichen Itza, zeer vroeg in de ochtend
Chichen Itza, zeer vroeg in de ochtend

Dit is ook een groot voordeel wanneer je ’s avonds naar het klank- en lichtspel wil (zeer aan te raden!). Je moet maar enkele minuten wandelen en het is weer zeer rustig, want alle toeristenbussen zijn al lang vertrokken.

Dat is dan ook mijn tip aan alle mensen die van plan zijn om naar Mexico te gaan. Als je Chichen Itza wil bezoeken, boek dan een hotel vlakbij. Geniet van de omgeving en van deze prachtige archeologische site! Er stoppen heel wat ‘lijnbussen’ vlak aan de ingang, dus je geraakt zonder problemen op eigen houtje daar.

Een kamer bij Hacienda Chichen heb je al vanaf € 145 per nacht in het hoogseizoen.
Inkom archeologische site Chichen Itza: € 4

Meilan X

Een gedachte over “Hacienda Chichen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s