Kerst in Londen

Net zoals elk jaar zullen de lichten van de kerstboom op Trafalgar Square aangestoken worden tijdens een heuse viering. Dit gebeurt telkens op de eerste donderdag van december. Dit jaar dus op 4 december.

Die gigantische boom is een geschenk van de stad Oslo aan het Britse volk. Sinds 1947 geeft de Noorse hoofdstad een kerstboom cadeau om Groot-Brittanië te bedanken voor de steun tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kerstboom op Trafalgar Square
Kerstboom op Trafalgar Square

Trafalgar Square vormt tijdens de kerstdagen het centrale punt in deze Engelse hoofdstad. Vanaf die eerste donderdag van december is het dan ook écht Kerst in Londen. Dit gaat op Trafalgar Square ook gepaard met ‘carols’ voor het goede doel. Meezingen is toegelaten!

Uiteraard is er in Londen nog veel meer te beleven tijdens deze gezellige dagen. Hier enkele op een rijtje. Net zoals de stad tijdens andere periodes uitermate geschikt is voor kinderen, is dat tijdens de kerstperiode zeker ook.

  • Winter Wonderland: Deze grote kermis bevindt zich in Hyde Park. Er zijn kermisattracties, eetstalletjes, een kerstmarkt, circus, schaatsbaan, … Alles om hier enkele winterse uren door te brengen en om de kinderen in Londen blij te maken. Inkom is gratis; je betaalt enkel voor wat je doet (dus per attractie/show). ’s Avonds en in het weekend is het hier een ware overrompeling. Op sommige momenten sluiten ze de ingang zelfs af.
Winter Wonderland
Winter Wonderland
  • Ga windowshoppen. In de maand november worden prachtige etalages onthuld. De twee toppers zijn Harrods en Selfridges. Ze steken hier enorm veel tijd en geld in en het is er aan te zien. Kinderen vinden het vaak spectactulair en voor volwassenen is toch een stuk kunst in deze stad.
Eén van de vele etalages van Selfridges
Eén van de vele etalages van Selfridges
  • Kerstlichten in de winkelstraten. Regent Street, Oxford Street en Bond Street worden elke jaar weer prachtig verlicht! Die verlichting steken ze reeds begin november aan.  Wandel hier door, of nog beter: neem een dubbeldekker om er optimaal van te genieten. Bussen 15 en 23 rijden door Oxford Street, via Regent Street naar Trafalgar Square. Beter kan niet!

    Kerstlichten in de winkelstraten. http://www.christmasinlondon.net/
    Kerstlichten in de winkelstraten. http://www.christmasinlondon.net/
  • Bezoek de kerstmarkt op de Southbank. Aan de overkant van het water zet Londen vanaf 15 november de stalletjes neer van één van de drukst bezochte kerstmarkten van de stad. Het is hier sowieso gezellig, maar tijdens de feestdagen wordt het nog gezelliger.
  • Kies een leuke piste uit en ga schaatsen. Niet alleen in Hyde Park heb je die mogelijkheid. Je kan ook het ijs trotseren aan London Eye, Tower of London, Hampton Court, … Kortom, keuzes genoeg. Wel even op voorhand checken, want vaak moet je reserveren. Voor kinderen zijn meestal speciale ‘steundiertjes’ voor handen.
  • Ga naar een kerstvoorstelling. Elk jaar kan je wel ergens naar White Christmas of A Christmas Carol gaan kijken. Of ga naar een balletvoorstelling van The Nutcracker. Voor gezinnen zijn er elk jaar weer de pantomimes, of andere voorstellingen met een kerstthema (dit jaar bv. The Snowman). Voor ieder wat wils!

Wil je alsnog een tripje naar deze hoofdstad boeken? Kijk dan even hier voor nog wat tips.

Heb je vragen of info nodig? Aarzel niet om me te contacteren!

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s