Is London Eye een toeristische val?

Toen ik met deze website begon, nam ik me voor om altijd mijn ware mening te geven. Ook wanneer ik ‘gesponsord’ word. Dat was het geval voor London Eye. Ik kreeg ‘perspassen’ en in ruil schrijf ik hier een stuk over. En achteraf gezien was ik heel blij met deze gratis tickets, want hier had ik ooit misschien wel geld aan gegeven!

Over Westminster Bridge naar London Eye
Over Westminster Bridge naar London Eye

Als fervente Londenreiziger had ik deze zeer toeristische attractie inderdaad nog nooit gedaan. Het leek me altijd heel veel geld (£ 20,95 of momenteel zo’n € 26 per ticket) voor een ritje met het reuzenrad. En ik had gelijk! Het leukste en beste deel van heel de ervaring was de 4D Experience die je erbij krijgt. Echt, moest je hier ooit toch geld aan willen geven, mis dat tenminste niet!

We werden overal vriendelijk ontvangen. Ik mocht de tickets afhalen aan de vipbalie en dan mochten we recht de zaal binnen voor de 4D voorstelling. Dat is een drie minuten durende film door de seizoenen heen. Je krijg een 3Dbril mee en in de zaal krijg je sneeuw en regen over je, voel je de wind waaien, worden er papieren hartjes rondgestrooid, … Dat is dan die 4. Moeder en dochter genoten ervan!

Gelukkig moesten we ook niet aanschuiven voor het rad zelf, we konden via de fast track gelijk in een eitje stappen. Het rad wordt zelden stilgezet, enkel wanneer echt nodig. Dat wil dus zeggen dat het zeer zachtjes beweegt bij het instappen. En na het sluiten van de deuren beginnen de fototoestellen te klikken.

Poseren bij Houses of Parliament
Poseren bij Houses of Parliament

Ja, de vergezichten van deze prachtige stad zijn adembenemend, maar zo lang hoeft dat niet te duren. En onze medereizigers in de capsule dachten er duidelijk net zo over, want na de verplichte foto’s zocht iedereen een plekje op de bank om wat te praten.

Z genoot duidelijk wel van het hele tripje, maar of dat dan wel dat geld waard is, durf ik te betwijfelen. Ook van een normaal reuzenrad had ze evenveel genoten en dat voor maar een € 5.

Mijn tip: Londen is een dure stad, dus geef het geld aan iets anders in de plaats. Wil je het per sé toch een keer meemaken (wat ik trouwens zeker begrijp!), kan je voor meer info terecht op hun website. Het is misschien een idee om een dergelijk ticket te combineren met een bezoek aan London Aquarium, London Dungeon of Madame Tussauds. Hun combitickets zijn zeker de moeite waard! Zeker als je Londen bezoekt met enkele kinderen.

Prijs:£ 20,95 voor volwassenen en £ 15 voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meilan X

Een gedachte over “Is London Eye een toeristische val?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s