Kerstvakantie!

Ah, die welverdiende break is begonnen. Maar soms is het moeilijk om de kinderen bezig te houden. De eerste dagen loopt het nog allemaal vlot, maar dan zit je zonder inspiratie. En het weer kan ook al eens tegenslaan deze tijd van het jaar. Maar dat wil niet zeggen dat je niet op tijd en stond een leuke uitstap kan plannen. Hier mijn 10 tips in Antwerpen voor deze kerstvakantie.

  1. Het Avontuur van de Evolutie in het Centraal Station van Antwerpen werd verlengd tot 25 januari. Enkele weken geleden heb ik hier een stuk over geschreven. Klik hier voor meer info.
  2. Disneyland Paris Ice Dreams in Antwerpen (tot 11/1) en Luik (tot 4/1). Kleed je warm aan, en breng een bezoek aan deze prachtige ijssculpturen. De temperatuur staat constant op -6°C. Prijs: € 12 voor volwassenen en € 8 voor kinderen vanaf 4 jaar.
  3. China Light in de Zoo van Antwerpen. Nog tot 18 januari openen de poorten van de zoo om 18u voor dit mooie lichtspektakel. Prijs: € 15 per volwassenen en € 12 voor kinderen vanaf 3 jaar.
  4. Panamarenko Universum in het Muhka. Deze tentoonstelling loopt nog tot eind maart en is ook een aanrader voor kinderen. Zij kunnen zich vergapen aan al die ‘uitvindingen’ en hun fantasie op de vrije loop laten. Prijs: € 8 voor volwassenen en gratis voor kinderen tot 13 jaar.
  5. Vakantieateliers zijn workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar tijdens de schoolvakanties in de Antwerpse musea. Er zit zeker iets tussen voor jouw kinderen en het is een leuke manier om kinderen bekend te maken met musea en kunst. Prijzen hangen af van de duur van de workshop. Alle info kan je terugvinden op de site.
  6. Ook dit jaar kan je schaatsen aan Het Steen. Deze prachtige locatie wordt voor de gelegenheid helemaal in de lichtjes gezet, wat het allemaal nog gezelliger maakt. Voor kinderen zijn er hulpmiddelen voorzien. Prijs: € 5 pp.
  7. Ook aan de badboot kan je dit jaar schaatsen. Deze keer is dat overdekt en dus aan wal. En wat meer is: je kan nu ook winterzwemmen! Geen paniek: het water wordt verwarmd. Prijs: € 5 om te schaatsen en € 4 om te zwemmen.
  8. Winterspelen zijn familievoorstellingen in Antwerpen. Er zijn voorstellingen voor kinderen vanaf 8 maanden op verschillende locaties in Antwerpen, van Het Paleis tot CC Berchem. Op de website kan je het volledige programma terugvinden.
  9. Bezoek het Red Star Line Museum en reserveer op voorhand de familiekoffer. Alle info kan je hier terugvinden. Prijs: € 8 per volwassene en gratis voor kinderen onder 12 jaar. Op de laatste woensdag van de maand is het museum gratis voor iedereen.
  10. Check zowat alle Antwerpse musea. Ze hebben stuk voor stuk leuk uitgewerkte projecten voor kinderen. In het Rubenshuis kan je bv een speurboekje kopen ‘Muizen in het Rubenshuis’. Op die manier kunnen kinderen dit museum op een ludieke manier ontdekken.

Zo, misschien halen jullie hier wat inspiratie uit om deze dagen te vullen. Laat het me zeker weten als je iets van deze lijst hebt uitgeprobeerd!

Veel plezier!

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s