Ik heb met zeesterren gedoken!

Schuin tegenover London Eye (lees mijn artikel hier) is er een gebouw waar London Dungeon en ook London Aquarium gehuisvest zijn. Dat eerste zou wat te beangstigend geweest zijn voor Z, dus heb ik tickets gekregen voor London Aquarium aka Sealife. Oja, weer een gesponsord artikel, maar deze keer met een heel positieve ondertoon. Ze zullen daar bij de organisatie blij zijn 🙂

Ook hier was er niets aan te merken op het onthaal. We werden naar de VIP desk gewezen en we kregen onmiddellijk onze tickets om binnen te kunnen. Naast de kassa hangt een poster met alle voedertijden en dierenpraatjes van die dag. Zo zagen we gelijk dat het bijna etenstijd was voor de roggen en dat wilden we niet missen.

London Aquarium
London Aquarium

Net zoals bij London Eye, is het eerste wat je moet doen van die domme geposeerde foto’s laten maken. ‘Now pretend your surfing!’ ‘Stand on that star fish and point at that shell and pretend it’s a shark.’ Maar doe het gewoon even met een glimlach. Die mensen doen ook maar hun job, en je bent er gelijk van af.

Van zodra dat achter de rug was, waanden we ons echt in een onderwaterwereld tot aan het einde. Er lopen overal verzorgers rond die uitleg geven en vragen beantwoorden, wat het allemaal nog eens zeer leerrijk maakt. Alles is prachtig ingekleed, met als centrale punt de haaientank. Je wandelt erover, erdoor en erlangs. Werkelijk magisch!

Haaientank
Haaientank

Ergens halverwege staat een medewerker bij twee kleine bassins. Toen we dichterbij gingen kijken, zagen we er zeesterren in liggen. De kinderen die ze durfden aanraken, kregen een badge met ‘I’ve dived with sea stars’. Als dat niet voldoende is om ze over de streep te trekken!

Ook het voederpraatje bij de pinguins vonden we interessant. De twee verzorgers vertelden ons heel veel over de dieren en hun natuurlijk habitat en vijanden. De pinguins waren ook in het water heel goed zichtbaar voor alle kinderen. Met als gevolg dat we hier heel lang hebben gestaan.

Pinguins
Pinguins

Kortom, ben je met kinderen in deze Engelse hoofdstad, overweeg dan zeker om London Aquarium een bezoek te brengen.

Meer info kan je op hun website vinden.
Prijs: £ 19,98 voor volwassenen en £ 14,41 voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze hebben ook verschillende soorten aanbiedingen, zoals een familieticket en combitickets met London Eye, Madame Tussauds en London Dungeon.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s