Reistip 1

Regelmatig krijg ik vragen van familie en vrienden voor reistips, dus ik dacht dat het misschien een goed idee is om af en toe een reistip mee de wereld in te sturen.

Reistip 1

Ik word heel vaak aangesproken op de vele reizen die wij ondernemen. We moeten wel een mooi bedrag gewonnen hebben met Euromillions. Dat is dus helemaal niet het geval! Reizen moet immers helemaal niet zo duur zijn. Ook wanneer je reist met kinderen! Je moet vooral weten hoe je het aan moet pakken en naar waar je moet trekken.

Zo hebben we ons vorig jaar laten verleiden tot een twee weken durende all in vakantie in Griekenland. Bij terugkomst had die vakantie ons evenveel zo niet meer gekost dan een dikke drie weken Indonesië. En die vakantie in Indonesië had véél goedkoper kunnen zijn.

Bijna altijd is het veel goedkoper om jouw vakantie zelf samen te stellen. Je moet er enkel iets meer werk insteken en flexibel zijn is ook altijd goed meegenomen.

Je kan op twee manier flexibel zijn wanneer je op zoek gaat naar vliegtickets.

  • Je kan jouw reisdata aanpassen. Enkele dagen naar voor of achter kan je soms honderden euros voordeel opleveren. Bij veel touroperators kan je ‘flexibele data’ aanvinken en zo krijg je een overzicht van alle prijzen over een langere periode. De goedkoopste vlucht is meestal aangeduid in een andere kleur.
  • Wat denk je van een andere bestemming dan eerst gepland? Via Skyscanner en GeniusTravel kan je zoeken op datum, maar zonder bestemming. Zo kan je een ticket vinden in jouw prijscategorie. Bijkomend voordeel is dat je ergens terecht kan komen waar je anders helemaal niet aan gedacht zou hebben. Zo start je pas echt een avontuur!

Zo, flexibiliteit is dus de allereerste reistip om op een budgetvriendelijke manier toch veel van de wereld te zien. En dat budget is toch ook zeer belangrijk wanneer je met enkele koters die reis wil doen.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s