Disneyland bij -6 (of nog lager?)

Deze kerstvakantie stond Antwerpen in het teken van China Lights in de zoo en Ijssculptuur Festival op de Gedempte Zuiderdokken. Voor dat laatste waren we uitgenodigd door de organisatie en die uitnodiging namen we graag aan.

We kregen vlotjes onze tickets en mochten dan mee aanschuiven. Het was een behoorlijk lange rij, maar gelukkig zagen we al vlug dat die rij wel vooruitging. Oef! Voor een vijfjarig meisje is dit een zeer spannende periode.

Toen de ingang in zicht was, begonnen we ons aan te kleden voor die vriezer (ik had zelfs van die warme skizakjes in mijn schoenen gedaan). Er werd aangekondigd dat de temperatuur constant op -6 staat en bij het binnengaan had ik het gevoel dat het zelfs nog minder was. Wat was ik blij met mijn lekker warme voeten!

Mickey Mouse en Mr Disney
Mickey Mouse en Mr Disney

Je wordt meegeduwd (of net niet) in de rij, dus je kan niet anders dan dat tempo volgen. Uiteindelijk bleek dat ook voor ons een mooi tempo te zijn. Z herkende vlotjes alle Disneykarakters en er was voldoende tijd voor de nodige foto’s.

Van Sneeuwwitje’s 7 dwergen

De 7 dwergen
De 7 dwergen

over de bezems uit Fantasia

Fantasia
Fantasia

tot Alice in Wonderland.

Alice in Wonderland
Alice in Wonderland

Helemaal achteraan is er een glijbaan uit ijs gemaakt. Hier stond echter heel wat volk aan te schuiven en de glijbaan zelf leek niet zo fantastisch te zijn, dus dat hebben we maar gelaten voor wat het is. Wel hebben we er iets gedronken om wat op te warmen: chocomelk voor Z en jenever voor ons. Tegen dan was dat zeker nodig!

Aan de uitgang zijn ze voorzien op loopneuzen (er staan dozen vol zakdoeken klaar) en is er een behoorlijk grote zaal om iets te drinken en/of eten. De suikerwafels waren er trouwens heerlijk!

De Disney ijssculpturen was een leuke uitstap met kinderen in Antwerpen
Tickets zijn € 12 voor volwassenen en € 8 voor kinderen vanaf 4 jaar. En je loopt er maar een halfuurtje rond.

Meer info kan je hier terugvinden. Je kan het ijssculpturenfestival nog bezoeken tot en met 11 januari.Disney ijssculpturen Antwerpen

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s