Langeafstandsvlucht met kinderen

Wij hebben onze volgende verre reis net vastgelegd. Deze keer trekken we naar Thailand (met een stopover in Dubai). Regelmatig krijgen we de vraag of een dergelijke lange vlucht met een kind wel te doen is. Het antwoord is volmondig: JA! Reizen met kinderen valt reuzemee! Ook die langeafstandsvlucht.

Lang vliegen met kinderen
Lang vliegen met kinderen

Het belangrijkste is om uit te kijken naar de perfecte vlucht, een vlucht die is afgestemd op de kinderen. Hierbij zijn enkele factoren van belang.

  • De juiste airline. Kies een kindvriendelijke maatschappij, met kindermaaltijden en -entertainment. Qatar Airways bv geeft alle kinderen een zakje vol speelgoed, spelletjes en kleurplaten. Ze hebben een aangepast kindermenu, met een zeer uitnodigende verpakking. En het personeel komt regelmatig langs om te helpen of om even met de kinderen te spelen. Je krijgt dezelfde behandeling bij Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Emirates, … Check dit voor je iets vastlegt.
  • Kies voor korte transittijden, maar geef je wel voldoende tijd om rustig van de ene naar de andere gate te gaan. Een tussenstop van 2 à 3u is perfect. Is het toch veel langer, overweeg dan een stopover van enkele dagen.
  • De vluchturen zijn ook van zeer groot belang. ’s Avonds of ’s nachts vliegen is ideaal met kinderen. Na een hapje te hebben gegeten, kunnen ze zonder problemen indommelen en slapen ze tijdens het grootste deel van de vlucht.
  • Probeer op een degelijk uur op de eindbestemming aan te komen. Om middernacht het luchthavengebouw in een vreemd land buitenstappen is niet echt handig, en al zeker niet met enkele kinderen erbij. Als dit toch al het geval is, regel dan transport en een hotel voor die eerste nacht.

Met deze tips kan je zo een vlucht naar de andere kant van de wereld boeken die ook perfect is voor kinderen. Succes!

Meilan X

Een gedachte over “Langeafstandsvlucht met kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s