Hoog van de toren blazen

In april verblijven we enkele dagen in Dubai, thuisstad van het hoogste gebouw ter wereld. Burj Khalifa.

Enkele jaren geleden mocht ik ook al een bezoek brengen aan het zesde hoogste gebouw ter wereld, de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, Maleisië. Deze torens werden in 1998 gebouwd en zijn 452m hoog. Van hun bouwjaar tot 2004 was dit het hoogste gebouw ter wereld.Petronas Twin Towers

De torens zijn niet weg te denken uit de skyline van Kuala Lumpur en ze zijn een zeer belangrijk oriëntatiepunt in de stad. Je kan de gebouwen ook bezoeken. Meer zelfs, je kan van het ene naar het andere gebouw wandelen over de skybridge. Een geweldige ervaring en een manier op de hele stad te zien. Wanneer er veel wind is, voel je de brug (170m hoog) zelfs bewegen. Er zit een speling van zo’n 30cm op. En geen nood, ik heb Kuala Lumpur bezocht tijdens een stevige aardbeving: alles was veilig.

De Petronas Twin Towers huisvest een groot shopping center, een concertzaal en heel veel kantoren. De belangrijkste huurder is trouwens Petronas. Zij huren toren 1 volledig. Er bevinden zich 74 liften in deze gebouwen en de luchtbrug is eigenlijk bedoeld om van de ene naar de andere toren te kunnen evacueren.

Zicht vanop de skybridge
Zicht vanop de skybridge

Indien je de Twin Towers wil bezoeken, moet je er vroeg bijzijn. Er worden geen tickets in voorverkoop aan de man gebracht. Dagelijks worden 1200 mensen toegelaten op de luchtbrug en de tickets worden aan de kassa verkocht op ‘first come, first serve’ basis.

Prijs: omgerekend € 20 voor volwassenen en € 7 voor kinderen. Klik hier voor meer info.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s