Grieks eiland voor beginners

Toen we op zoek waren naar het juiste land voor onze eerste zonvakantie als gezin bleek al snel Griekenland overal genoemd te worden als één van de meest kindvriendelijke bestemmingen ter wereld. Z zou nog maar een maand of 9-10 zijn, dus helemaal bovenaan de prioriteitenlijst stond het hotel. Het moest een goed all in hotel zijn, zonder teveel ‘chichi’. We zouden dan volop kunnen genieten van de zon en de rust en moest Z lastig zijn of ziek worden, zou het niet noodzakelijk onze vakantie helemaal verpesten.Kos Griekenland

Kos trok onmiddelijk onze aandacht, omwille van die welverdiende rust. Het is één van de grotere Griekse eilanden, maar het heeft zeer weinig culturele bezienswaardigheden. Het staat vooral bekend als een fietseiland. Perfect dus voor een vakantie met kleine kinderen.

Kos stad is de moeite waard om te bezoeken, maar daar komt dan ook iedere toerist op af. Er zijn nog heel wat overblijfselen van de oudheid terug te vinden, maar de bekendste attractie is waarschijnlijk de Plataan van Hippocrates. Volgens de legende zou Hippocrates zijn leerlingen onder deze boom onderwezen hebben. In werkelijkheid is deze boom maar 500 jaar oud, maar het trekt toch nog heel wat nieuwsgierigen.

Plataan van Hippocrates
Plataan van Hippocrates

Alle grote touroperators vliegen op dit eiland. Je hebt hier een ruime keuze aan accommodatie in verschillende prijsklasses. Ook qua eten heb je genoeg mogelijkheden. Dus zoek niet verder, die eerste vakantie met jouw baby heb je gevonden.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s