Prachtig Praag

Praag is een mooie, compacte en vooral historische stad. Je moet maar een beetje naar links, rechts of naar boven kijken en je ziet iets wat honderden jaren oud is. Daarom ook dat de oude stad van Praag op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

In het centrum van deze Tsjechische hoofdstad staat de astronomische klok. Het oudste deel van de klok dateert al van de 15de eeuw. Je kan hier niet alleen de tijd van aflezen, maar het geeft ook de stand van de zon en de maan weer.

Astronomische klok
Astronomische klok

Aan datzelfde Oudestadsplein kan je ook de barokke Sint-Nicolaaskerk terugvinden. En ’s avonds kan je hier genieten van al dat moois op een terrasje.

Over de rivier de Moldau staat een heel beroemde en historische brug: de Karelsbrug. Deze mooie voetgangersbrug verbindt de oude stad van Praag met de wijk Mala Strana.

Karelsbrug vanuit de Karelstoren
Karelsbrug vanuit de Karelstoren

De bouw van deze brug begon in 1357 onder Karel IV. Niet alleen een brug werd gebouwd, maar ook drie torens om te beschermen. Deze torens zijn ook weer stuk voor stuk mooie bouwwerken, net zoals de 30 standbeelden die op de brug staan.

Karelstoren
Karelstoren

Nu is de Karelsbrug een zeer toeristische attractie. Terwijl je de brug overloopt, kan je allerlei prulletjes en schilderijen kopen.

De Praagse burcht is nu een enorm paleizencomplex waar verschillende ambassades hun zetel hebben. Ook de Sint-Vituskathedraal staat hier.

Sint-Vituskathedraal
Sint-Vituskathedraal

Hier kan je uren ronddwalen, door de steegjes, over de verschillende binnenpleintjes en langs de mooie gebouwen.
Binnenpleintje Praagse burcht

Wil je een reis terug in de tijd, dan raad ik een tripje naar Praag aan. En wanneer je even wil uitrusten, kan dat aan de prachtige Moldau. Tip: breng je picknick mee!

Prijzen:
Toer met gids door het paleizencomplex (incl. kathedraal): € 13 pp, kinderen jonger dan 6 mogen gratis mee (er zijn 2 wandelingen beschikbaar)
Karelstoren: € 4
Astronomische klok: € 4

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s