3 op een rij

Wanneer je aan mensen vraagt wat zeker graag eens gezien willen hebben, komt er heel vaak onder andere als antwoord: ‘De piramiden van Gizeh’. En terecht ook! Deze bouwwerken zijn nog steeds gehuld in een wolk van mysterie en volksverhalen. Van aliens tot allerhande vloeken. Als je de piramiden gaat bezoeken, waarschuwen de gidsen ook. Niet voor onaardse dingen, maar binnen in de piramide is het smal en warm. Niets voor de mensen die lijden aan claustrofobie.

Tussen 2551 en 2472 v.C. werden de constructies gebouwd als onderdeel van een gigantische begraafplaats. De piramiden zouden dienst gedaan hebben om de zielen via de top naar de zonnegod te laten gaan. Vanbinnen is er dan ook een hele structuur van gangen en kamers. Piramiden van Gizeh Je kan de piramiden ook langs binnen een bezoek brengen. Voor de Piramide van Cheops moet je er heel vroeg bijzijn.. Elke dag worden er maar een beperkt aantal tickets verkocht. Voor de 2de of 3de piramide (Chefren en Mycerinus) geraak je gemakkelijker aan tickets.

Eigenlijk is er niet heel veel te zien, maar gewoon die ene gang en kamer binnen binnenwandelen, geeft een zeer speciaal gevoel. Vooral als je denkt aan het historisch belang van deze hele site.Sfinx van Gizeh Achteraf kan je nog vrij rondlopen, door het zand om volop foto’s te maken. Maar opgepast voor de toeristische vallen van kamelen en souveniers!

Prijzen:
Site van de piramiden en Sfinx: € 9 per persoon.
Piramide van Cheops: € 23 per persoon.
Piramide van Chefren en Mycerinus: € 5 per persoon.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s