Reistip 7

Ik vind het geweldig om te doen! Ik doe het graag en waarschijnlijk ook daarom dat ik er best wel goed in ben. Afbieden!Reistip 7

Velen hebben het er erg moeilijk mee. Dit om verschillende redenen. Allemaal redenen die ik volledig kan volgen. Ze zijn niet zelfzeker genoeg, ze hebben het gevoel dat ze die persoon ‘in ’t zak zetten’ hoewel zij de ‘rijke’ toerist uithangen, … Afbieden is echter in veel landen een belangrijk onderdeel van de maatschappij. In veel landen zien ze het zelfs als een belediging als je het spel niet meespeelt.

Eén ding om in het achterhoofd te houden wanneer je gaat afbieden: als ze jouw bod aanvaarden, is het NIET te weinig. Niemand gaat jou iets verkopen onder de prijs. Daar kan je gerust in zijn. Wat ze wel doen, is trachten er zoveel mogelijk EXTRA uit te halen. Dus je moet je alleszins niet schuldig voelen.

Volg deze stappen om er zo goed mogelijk uit te komen.

  • Wees zeker dat je de aankoop wil doen. Begin nooit een prijsonderhandeling om het dan te laten liggen. Maar geef ook niet te kennen dat je het kost wat kost wil hebben. Een beetje nonchalance en op een bepaald punt zelfs aanstalten maken om weg te wandelen helpen om de prijs te drukken.
  • Bekijk goed alles in de winkel. Als je meerdere items wil hebben, kan je doorgaans een betere prijs negotiëren. Indien dat het geval is, hou dan enkele kleinere items achter de hand om in een iets later stadium bij in de onderhandeling te gooien. Zoiets als: ‘Ik ga akkoord met jouw prijs, maar dan wil ik deze haarspeldjes erbij.’
  • Tel de vraagprijs bij elkaar en begin net onder 50% van de prijs. Klim zo beetje bij beetje naar boven en de verkoper zal zakken. Tot je bij een aanvaardbare prijs voor beide partijen komt.
  • Betaal gepast. Niets zo lastig als 10 minuten onderhandelen over de prijs om dan met groot geld te moeten betalen.

En tijdens dit hele proces is het van zeer groot belang dat je vriendelijk en respectvol blijft! Zo zal je sneller en op een leukere manier tot een vergelijk komen.

Reistip 7: afbieden is een kunst. Probeer deze dan ook te beheersen.

Meilan X

Een gedachte over “Reistip 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s