Afkoelen in Puncak Pass

Veel toeristen die landen in Jakarta nemen vaak de eerste trein naar Yogyakarta. Klopt, er is veel te zien en te beleven (zie ook hier). Maar het loont ook de moeite om het gebied tussen de Indonesische hoofdstad en Yogyakarta te ontdekken.

Op zo’n 100km van Jakarta, Indonesië, kan je in Puncak Pass even de belachelijk drukke stad ontvluchten. Je bevindt je hier in de koele bergen, tussen de theeplantages en al wat groen is.puncak pass

Het is vooral een resort voor de weekendtoeristen uit de stad, maar ook toeristen zouden dit gebied niet links moeten laten liggen. Vooral voor de natuur en de prachtige panorama’s moet je hier zijn. Je kan hier mooie wandelingen maken en gezellig niets doen.

Ook ’s avonds is het hier gezellig toeven. Er is niet echt een bruisend nachtleven, maar aan de moskee komt iedereen samen om naar de zonsondergang te kijken. Dit gaat gepaard met lekker eten en gewoon even sociaal zijn. Heel gezellig.

Bij wijze van uitstap is er een safaripark in de buurt, of kan je in Bogor de botanische tuinen bezoeken. Allebei de moeite waard.

Je ziet, het is helemaal niet nodig om dit deel van Java over te slaan. Iets wat jammer genoeg heel veel toeristen doen.

Prijs voor Taman Safari: € 20 voor volwassenen en € 17 voor kinderen tot 6 jaar.

MeilanX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s