Top 5 te doen in Tunesië

Trekken jullie komende zomer naar Tunesië? Dit Noord-Afrikaanse land is bij ons vooral gekend voor zijn all inclusive hotels en bijhorende strandvakanties, maar het land heeft veel meer te bieden dan dat. Hier enkele tips voor als je het zwembad even wil laten voor wat het is. Elke bezienswaardigheid is ook aan te raden voor kinderen. Zij zullen zich hier geen moment vervelen.

 1. Colosseum van El Djem. Dit colosseum is de derde grootste ter wereld. Het werd gebouwd rond 238 n. Chr. en bood plaats aan 35000 mensen. In tegenstelling tot het amfitheater in Rome is deze van El Djem niet rond, maar ovaal. Je kan tot helemaal bovenaan klimmen en door twee gangen wandelen. Kinderen vinden het geweldig! Ook het aanpalende museum is een bezoekje waard en het is inbegrepen in het toegangsticket voor het colosseum.

  Foto van Planetware
  Colosseum van El Djem                                                        Foto van Planetware
 2. Het fort van Monastir. Vooral voor fans van Monthy Pythons Life of Brian is dit een must see. Hier werd de film grotendeels gedraaid. Deze ribat was de eerste in Noord-Afrika en werd rond de 8ste eeuw gebouwd. Doorheen de eeuwen wijzigde de functie van dit soort forten geregeld: van bescherming tot onderdak voor karavanen.

  Foto van Wikitravel
  Fort van Monastir                            Foto van Wikitravel
 3. Sahara safari. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk in de woestijn van Tunesië. Je kan met een 4×4 voor de duinen scheren of, iets rustiger, op de rug van een kameel door het zand hobbelen. Ook sand boarding en een trip met ee buggy behoren tot de mogelijkheden.
 4. Uitstap naar Kairouan. Deze stad is de heiligste stad van Noord-Afrika. De minaretten heersen hier over de skyline. Volgens een legende zijn 7 bedevaarten naar deze stad gelijk aan één bedevaart naar Mekka. De grootste moskee van Tunesië, de Okbamoskee, is hier te vinden én kan je ook als niet-moslim bezoeken. Ook de medina van deze stad is een bezoekje waard.

  Okbamoskee        Foto van Wikipedia
  Okbamoskee                                                 Foto van Wikipedia
 5. Bezoek aan Dougga. Dougga wordt wel eens het Pompeï van Tunesië genoemd. Deze oud-Romeinse stad, gesticht rond de zesde eeuw v. Chr., bevindt zich in het noorden van het land. De overblijfselen van deze stad zijn in een goede staat en in 1997 werd de site dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst.

  Dougga   Foto van Wikimedia
  Dougga                                              Foto van Wikimedia

Hebben jullie nog tips? Of zou je iets vervangen in deze lijst? Laat het me zeker weten.

Meilan X

2 gedachtes over “Top 5 te doen in Tunesië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s