Meest bezochte monument

Ik heb een coole dochter, al zeg ik het zelf! Toen ze drie was, had ze sokken met de Eiffeltoren op. Ze deed die voor het eerst aan en toen kwamen de vragen: ‘Wat is dat? Waar is Parijs? Wanneer gaan we ernaartoe?’ Nu ben ik helemaal geen fan van de Franse hoofdstad. Ik zal er alleen maar komen, als het moet. Maar reizen met kinderen geeft alles een nieuwe dimensie 😉

De jonge nu echtgenoot ;-)
De jonge nu echtgenoot 😉

We gaan deze maand met de hele familie (10 volwassenen en 3 kinderen) enkele dagen naar Disneyland. Het uigelezen moment om Z. te verrassen met een uitstap naar de Eiffeltoren 🙂 Hiervoor vertrekken we speciaal een dag vroeger richting Parijs!

Dit symbool van de miljoenenstad trekt zo’n 6 miljoen bezoekers per jaar, wat het het meest bezochte monument ter wereld maakt. Met de televisieantennes bijgerekend is de toren 324m hoog. Afhankelijk van de temperatuur kan de toren zelfs tot 15 cm groter worden of krimpen door het metaal!

De Eiffeltoren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889. De Parijzenaars vonden er niets aan en het was uiteindelijk ook de bedoeling dat de toren maximum 20 jaar zou blijven staan. Toen de dag van sloping dichter kwam, bleek de toren te belangrijk voor communicatiedoeleinden. Er werd dus beslist om de Eiffeltoren te laten staan. Ondertussen is het zo’n belangrijk symbool geworden, niet alleen van de stad, maar ook van het land. Deze constructie van de hand van Gustave Eiffel is gewoonweg niet meer weg te denken uit de Parijse sky line. Parijse skyline Z. heeft nog geen weet van deze uitstap (speciaal voor haar!), dus we zijn zeer benieuwd naar haar reactie! Daarover zal meer volgen na ons tripje.

Meilan X

Een gedachte over “Meest bezochte monument

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s