De 5 beste gratis musea in Londen!

Citytrippen kost geld. Londen is duur. Kinderen in het getouw hebben, maakt het voor sommige mensen ronduit onbetaalbaar. Geheel begrijpelijk! Maar, zoals ik al enkele keren heb aangehaald, hoeft het niet onmogelijk te zijn. Vooral omdat Londen heel rijk is aan attracties die helemaal gratis zijn. Hier de beste 5 gratis musea op een rijtje.

 1. Science Museum in Knightsbridge. Dit museum is enorm groot, dus je kan hier gerust uren doorbrengen. Het is zeer interactief wat het de perfecte plaats maakt om de kinderen wetenschap bij te brengen.
 2. Natural History Museum aan Gloucester road. Kinderen zijn gek op dino’s, dieren en natuur en dat kan je hier in overvloed vinden. Ook dit museum is heel groot en garandeert minstens een halve dag plezier.
 3. National Maritime Museum in Greenwich. Wie houdt er nu niet van schepen en is niet gefascineerd door alles wat met zeevaart te maken heeft. Het is toch een apart wereldje en je kan hier alles over terugvinden in dit museum. Sidenote: heel Greenwich is een bezoek waard, maar wordt jammer genoeg te vaak links gelaten.
 4. V&A Museum of Childhood in Bethnal Green. Dit museum heeft één van de mooiste collecties speelgoed, poppenhuizen, spelletjes, verkleedkostuums, … Een must voor als je Londen bezoekt met kinderen. Het is onderdeel van het Victoria & Albert Museum. Ook dit museum is de moeite waard én gratis te bezoeken.
 5. British Museum in Bloomsbury. Voor een portie geschiedenis moet je hier zijn. Dit museum biedt onderdak aan de Steen van Rosetta, verschillende mummies en sarcofagen, heel wat kunstobjecten, en de beroemde Reading Room.

  Reading Room       Wikipedia
  Reading Room                                                                         Wikipedia

En dit zijn maar enkele! Zoals je kan zien, kan je hier gerust dagen doorbrengen zonder ook maar een cent aan entreegeld te betalen. Uiteraard is het altijd mogelijk om te doneren, wat ook aangemoedigd wordt (en ik raad het ook aan).

Een top 5 van must do’s in Londen kan je hier terugvinden.
Jullie nog gratis tips?

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s