Het voorgebergte van de Atlas in

Als je in Marrakech of omstreken bent is het bijna een must om de Ouzoud watervallen een bezoekje te brengen. Dit mooi stukje natuur moet je gezien hebben. Van Marrakech is het een uur of vier rijden, maar het is het waard. Ook wanneer je reist met kinderen, is dit een leuke uitstap.

Het landschap van het Atlasgebergte onderweg is prachtig, maar wanneer je daar aankomt weet je niet goed wat te verwachten. Je kan best een gids onder de arm nemen en zo de afdaling beginnen.

Onderweg naar Ouzoud
Onderweg naar Ouzoud

Je begint dus bovenaan de watervallen en zoekt je weg naar beneden tegen een strak tempo. Je zit in de natuur en beleeft een beetje avontuur. Ook voor een driejarige is dit perfect te doen, en op de moeilijkere stukken nam de gids Z. gewoon op zijn schouders.
De gids geeft je uitleg en beantwoordt alle vragen en hij maakt mooie groepsfoto’s (toch niet onbelangrijk).482096_10151999207655542_2044982932_n

Wanneer je beneden komt, kan je kiezen. Je kan de tocht beëindigen en via de brug en de trappen weer naar boven gaan. Of je kan nog wat bijbetalen (afbieden!) voor een tochtje tot aan de watervallen zelf. Pas op: je wordt goed nat!
Wij kozen voor dat laatste en we hadden er geen spijt van. Dit was een belevenis, zeker voor een kind.

Op het bootje
Op het bootje

Er zijn voldoende eetgelegenheden aan Ouzoud, maar die profiteren van de toeristen. Je betaalt dus een aardige duit voor middelmatig eten. Maar je moet eten, dus kies er iets uit wat je aanstaat.

De excursie koste ons € 72 voor 2 volwassenen en 1 kind.

Meilan x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s