Fotodagboek Thais Festival en Museum Mayer van den Bergh

Om de zoveel weken maken we een uitstap in het Antwerpse. We, dat zijn mijn moeder, zus, dochter en ikzelf. Gezellig een dagje op ontdekking in onze eigen stad. Want dat is het ook echt! Omdat we in deze stad wonen bezoeken we bitterweinig ‘toeristische attracties’. Best jammer! Want wij weten zeer goed dat Antwerpen enorm veel te bieden heeft!

Afgelopen zondag gingen we niet brunchen, maar trokken we naar het Thais Festival op de groenplaats. We konden er genieten van heerlijk eten, Thaise massages en leuke optredens en workshops (o.a. Muay Thai, de Thaise naam voor Thaiboxing).

Na al dat lekkers en moois trokken we dan naar Museum Mayer van den Bergh. Dit huismuseum werd uitgeroepen tot één van de beste kleine musea ter wereld. Het huisvest de privécollectie van Fritz Mayer van den Bergh, die kunstkenner en kunstverzamelaar was. Hét topstuk is zonder twijfel ‘De Dulle Griet’ van Pieter Bruegel, maar ook werken van diens broer hangen hier, alsook vele andere meesters zoals Quinten Metsijs en Cornelis de Vos.

thailand-groenplaats-antwerpen
Veel eetkraampjes op het Thais festival

Thailand-groenplaats-antwerpen

Thailand-groenplaats-antwerpen
Ook veel hebbedingetjes te koop.
Museum mayer van den bergh-antwerpen
Museum Mayer van den Bergh
Thais ijsje-Thailand-Groenplaats-Antwerpen
Eindelijk kreeg ze wat ze in Thailand nooit mocht: een Thais ijsje!

Niet te geloven dat we Museum Mayer van den Bergh nog nooit bezocht hadden! En dat terwijl we er waarschijnlijk duizende keren voorbij zijn gekomen. Ik kan het museum iedereen aanraden, Antwerpenaren en niet-Antwerpenaren 🙂

Meer info over het museum kan je hier terugvinden. Inwoners van Antwerpen mogen gratis het museum bezoeken op vertoon van de A-kaart. Kinderen onder 12 jaar hebben ook gratis entree. Normale prijs: €6 en €8.

Meilan X

2 gedachtes over “Fotodagboek Thais Festival en Museum Mayer van den Bergh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s