6 redenen waarom we niet meer naar Dubai gaan

Voor blitz en glitz moet je zeker in Dubai zijn. Voor warmte (figuurlijk dan), vriendelijk- en hulpvaardigheid? Uhm, not so much.

Hier enkele redenen waarom we niet meer zo snel naar Dubai zullen gaan.

Burj-Khalifa-Dubai-kinderen
Burj Khalifa

 1. De normale beleefdheidsprincipes kennen ze er niet. Alstublieft, dank u wel, excuseer. Allemaal woorden die geschrapt zijn uit de woordenboek.
 2. Een glimlach hebben we amper gezien, laat staan luidop gelach gehoord. Ze horen misschien tot de rijkste mensen ter wereld, gelukkig lijken ze in ieder geval niet.
 3. Ken je dat probleem hier in Vlaanderen? Iedereen wil als eerste de metro opstappen. Ook al komen ze als laatste aan op het perron én moeten er nog mensen van het voertuig af. Dat is in Dubai nog erger. Ik wist zelfs niet dat het erger kon! Ook een kind wordt pardoes omvergeduwd. Zolang zij maar als eerste op die metro staan (want zitten lukt sowieso al lang niet meer).
 4. De mensen voelen zich duidelijk beter. Laat ze dat maar denken!
 5. Er is heel veel te doen en zien, maar niet echt de zaken die wij leuk vinden. Wij vonden het tof om 1 dag lang een ‘mega mall’ te ontdekken, samen met een wolkenkrabber, maar dit doen we liever niet een week aan een stuk.
 6. Dubai is enorm duur voor middelmatige service/kwaliteit.

De dag die we doorbrachten in de oude stad, Bur Dubai, vonden we best wel gezellig. Daar valt echt nog iets authentiek te zien en daar zijn we altijd fan van. Jammer genoeg is dit deel van de stad bijzonder klein en compact, dus lang kan je hier niet doorbrengen.

Bur-Dubai-kinderen
Bur Dubai

Ben jij al in Dubai geweest? Wat vond je er toen van? Laat het me zeker weten!

Meilan X

3 gedachtes over “6 redenen waarom we niet meer naar Dubai gaan

 1. Ik ben er nog nooit geweest, maar het spreekt me eigenlijk niet echt aan. En al helemaal niet meer nu het ook nog eens blijkt dat ze er echt niet vriendelijk zijn!

  Like

  1. Voor ons was het een tussenstop op weg naar Thailand dus dan is het wel eens leuk om het gezien te hebben. Maar als bestemming zouden wij het alvast nooit kiezen.
   Maaaar, de grootste snoepwinkel ter wereld heeft sowieso heel veel goed gemaakt, hoor 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s