5 leuke citytrips in de winter

De lente is het seizoen bij uitstek om citytrips te doen. Je kan op de meeste bestemmingen lekker kuieren door de straten en de zuiderse landen garanderen bijna enkele dagen zomer. Toch hebben de andere seizoenen ook hun charmes en kan je in bv de winter leuke citytrips maken. Korte vakanties die misschien iets meer ‘out of the box’ zijn dan die bestemmingen in de warmere periode van het jaar.

Ik kreeg onlangs van mijn zeer lieve bazin de vraag: ‘Waar zou je naartoe gaan?’ Wel nu, hier enkele leuke ideetjes voor een stedentrip in de winter.

Londen – Verenigd Koninkrijk

kerstversiering-Londen-citytrip
Kerstlichten in de winkelstraten. http://www.christmasinlondon.net/

Als grote fan van deze Britse hoofdstad is het alvast geen verrassing dat Londen met stip bovenaan mijn lijstje staat. London is always a good idea! 🙂 Een citytrip over het kanaal is altijd een leuke trip. Winter of zomer, er is altijd iets te doen in deze grootstad. Wil je genieten van kerstverlichting, Christmas shopping en kerstmarkten, ga dan in december. Maar ook de andere wintermaanden zijn de moeite waard. Klik hier en hier voor tips.

Edinburgh – Verenigd Koninkrijk

Edinburgh-winter-citytrip
Edinburgh in de winter is sprookjesachtig. Foto van Visit Britain

Voor onze volgende stad blijven we in dezelfde regio. De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een prachtige stad en in de winter heb je behoorlijk wat kans op sneeuw. Die sneeuw maakt deze stad helemaal sprookjesachtig. Klik hier voor meer info over Edinburgh.

Salzburg – Oostenrijk

Salzburg-citytrip-winter
Need I say more! Foto van Het Nieuwsblad

De binnenstad van Salzburg staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco. En kijk naar die lichtjes! Heb je nog een reden nodig om deze stad in de winter te bezoeken?

Praag – Tsjechië

Praag-citytrip-winter
Praag in de winter. Foto van Het Nieuwsblad

Aan de mooie Moldau ligt deze oude stad met haar gezellige straten en prachtige gebouwen. Als je tijdens jouw winterse citytrip vooral wil kuieren, dan moet je deze stad kiezen. Praag is zeer compact dus je geraakt overal te voet en je kan alleen maar mooie dingen tegenkomen. Deze Tsjechische hoofdstad is daarenboven ook nog eens betaalbaar en dat is al een mooie bonus.

Tromso – Noorwegen

Tromso-citytrip-winter
In Tromso heb je kans om het noorderlicht te zien. Foto Het Nieuwsblad

Het Noorderlicht zien staat op mijn bucket list. Hoewel het angstzweet me uitbreekt als ik aan die temperaturen denk!

Aurora Borealis krijg je uiteraard alleen maar in de winter te zien en dat maakt deze stad in Noorwegen een perfecte citytrip voor dit seizoen. Tromso ligt in het noorden van Noorwegen dus je krijgt gegarandeerd sneeuw te zien en gegarandeerd géén zonlicht. Wat kan je hier dan wel doen tijdens de donkere dagen? Husky’s besturen door het winterse landschap, … en je maakt kans om iets zeer moois te zien: het noorderlicht. Jammer genoeg heb je voor dat laatste geen garantie, maar je kan hopen.

Weet je, op elk moment in het jaar, niet goed waar je naartoe zou willen? Ben je aan de avontuurlijke kant? Dan kan je altijd het concept van srprs.me eens proberen. Pas op de luchthaven weet je waar je naartoe trekt. Ik hoop dit binnenkort eens te kunnen uitproberen.

Hebben jullie nog tips? Waar zou jij naartoe trekken in de winter?

Meilan X

5 gedachtes over “5 leuke citytrips in de winter

  1. Praag en Edinburgh wil ik zéker nog eens zien tijdens de winter, lijkt me zo mooi! Noorwegen zou ik dan niet doen, omdat ik een enorme koukleum ben en er waarschijnlijk niet optimaal van zou genieten ^^

    Like

    1. Ik zou een trip naar Tromso volgens mij ook niet overleven! Maar ik wil zo graag het noorderlicht eens zien, dus ik zal me er ooit toch eens over moeten zetten 😉 Het is niet enkel de koude, maar ook geen zonlicht? Ik begin er nu al van te hyperventileren. Haha

      Like

  2. Ik ben altijd op zoek naar leuke citytrip bestemmingen 😉 ik had nog nooit van Tromso gehoord, maar dat spreekt me zeker aan! Lijkt me zo’n fantastische ervaring om het Noorderlicht een keer te zien ❤ goede tip!

    Like

Plaats een reactie