Met z’n allen op een scooter

Iedereen kent die beelden wel. Je wandelt in een gigantisch drukke Aziatische stad. Het verkeer raast langs alle kanten voorbij. Een straat oversteken is steevast met gevaar voor eigen leven. Tussen al die auto’s, bussen en taxi’s rijden ook ontelbaar veel brommertjes rond. In een miljoenenstad is het nu eenmaal de snelste manier om je te verplaatsen. Of je nu alleen, met twee of met een heel gezin bent.gezin-scooter-azië

Zo ook in Thailand. Net als tijdens elke andere reis, zien we die gezinnen voorbij flitsen. Met drie, vier, vijf of misschien zelfs meer op één klein scootertje. En elke keer lachen we ermee of mompelen we even dat het eigenlijk toch onverantwoord is. Tot we in Ayutthaya op een terrasje zaten te overdenken wat we de volgende dag zouden doen. Enkele sapjes en een dikke Lonely Planet op tafel moeten ons verlichting brengen.

Plots komt er een scooter voorbij met een gezin. Een Westers gezin, net als ons, de ouders en een meisje vooraan aan het stuur. Misschien toch niet zo’n gek idee? En recht over ons terras is een verhuurwinkeltje. Jep, this is meant to be. Scott steekt onmiddellijk de straat over om info te zoeken.

De volgende ochtend krijgen we in datzelfde winkeltje een leuke brommer en dit voor maar € 6 voor een hele dag! Er is vooraan zelfs een kinderzitje voorzien! Een kinderzitje! En volgens Z. zit het ook nog eens lekker. Even nog identiteitskaart afgeven en we kunnen vertrekken. Geen formaliteiten, geen papieren. Gewoon opstappen en wegvroemen.

kinderzit-scooter-azië
Een scotter met een kinderzitje

Nou, over dat wegvroemen. Hier toch nog een belangrijke tip! Wij hebben het op een pijnlijke manier moeten ontdekken. Laat een kind eerst opstappen alvorens te starten en leer hem/haar van in het begin om de spiegels vast te houden. De motor was al aan het lopen toen we Z. vertelden dat ze mocht opstappen en ze greep uiteraard de gas vast. Weg was ze! Gelukkig zat Scott ook al op zijn plaats, dus hij kon heel snel de rem dichtgooien. Ze gingen wel beide met de scooter tegen de grond, maar gelukkig niets erg. Het was wel voor iedereen even schrikken!

Buiten die valse start was het een zeer goede beslissing geweest op een brommertje te huren. Zo konden we dingen rond het eiland ontdekken die we anders hadden gemist. En het geeft zo een gevoel van vrijheid! Scooter-Ayutthaya-gezin

En wat vond de dochter ervan? We hoorden wel honderden keren: ‘Woohoo!’ Dus we vermoeden dat ze het enorm leuk vond. Een waar hoogtepunt tijdens onze reis! En dat voor geen geld.

Bekijk zeker ook even het filmpje. Gemaakt met de action cam en niet van geweldige kwaliteit, maar de vrijheid straalt ervan af toch?

Zou jij het doen, als gezin op een brommer?

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s