De beste luchtvaartmaatschappijen voor gezinnen

Een langafstandsvlucht is voor ons zeer vermoeiend en kan met momenten saai zijn, dus ook voor kinderen kunnen dit moeilijk momenten zijn tijdens het reizen.

Een hele tijd terug gaf ik enkele tips om een langeafstandsvlucht met kinderen te overleven. Die kan je hier terugvinden. Eén van mijn tips was: kies een goeie airline. Maar welke maatschappijen zijn nu het meest geschikt voor kinderen en families?

 • Emirates. Met hen vlogen we laatst naar Thailand en we zijn hier erg tevreden over! Ze zetten kinderen echt centraal in hun service met een fijn pakketje vol kleur- en speelplezier, een zacht dekentje met monster in verschillende kleuren, aangepast en lekker kindermenu met een verrassingsbox vol snoep, koekjes en een tandenborstel met tandpasta. Tijdens de vlucht komt er een medewerker langs om een Polaroidfoto te maken die je dan meekrijgt. Jammer genoeg hebben we geen foto van Z. want elke keer weer sliep ze 🙂 Gezinnen met kinderen mogen als eerste aan boord gaan, dus terwijl de rest aan het inschepen was, zat zij al gezellig een filmpje te kijken. Topper!

  emirates-kinderen
  Vliegen met Emirates was een plezier voor ouders en kind!
 • Qatar Airways. Hun service is zeer vergelijkbaar met die van Emirates. Een pakketje, kindermenu, priority boarding, … Ze hebben het ook allemaal. Alleen een deken met monster (er zijn er 15 verschillende om te sparen!) en de foto zijn een exclusief voor Emirates. Persoonlijk vonden we het cabinepersoneel bij Qatar veel vriendelijker. Die van Emirates kunnen zeer gereserveerd zijn. Toen er voor Z. geen kindermaaltijd bleek voorzien te zijn, nam het cabinepersoneel onmiddellijk contact op met het grondpersoneel om het in orde te krijgen voor onze aansluitende vlucht. Terwijl we in de luchthaven op een bankje zaten te wachten, kwam de hoofdstewardess ons zoeken (grote luchthaven!) om te confirmeren dat alles nu in orde was. Je merkt de echte sterkte pas op wanneer er iets misgaat, dus in die zin scoort Qatar Airways dan veel punten.

  Qatar-Airways-kinderen
  Qatar Airways is zeer kindvriendelijk
 • Singapore Airlines. De prijzen van Emirates en Qatar liggen relatief dicht bij elkaar en ze zijn altijd bij de goedkopere opties wanneer je vluchten zoekt. Aan de andere kant van de prijslijn staat dan Singapore Airlines. Over service met een glimlach gesproken! Ze zijn absoluut niet van de goedkoopste maatschappijen, maar ze helpen je tot in het oneindige indien nodig. Ik heb nog nooit onvriendelijk/gereserveerd personeel gezien. They go above and beyond. Ook hier worden kinderen in de watten gelegd met spelletjes, een eigen TVkanaal, een kindermenu en veel meer.
 • Virgin Atlantic. Deze internationale maatschappij van de Virgin groep denkt aan iedereen. Vliegen moet voor iedereen mogelijk zijn en comfortabel. Het personeel is zeer vriendelijk; en ze weten dat het niet alleen voor de ouders maar voor iedereen op het vliegtuig belangrijk is dat kinderen relax zijn tijdens de hele vlucht. Kinderen krijgen hun eten in een kinderbox, samen met een activiteitenboekje, kleurtjes en een horloge. Inflight entertainment is voorhanden voor kinderen van verschillende leeftijden.
 • Qantas. Deze Australische maatschappij zorgt er ook voor dat kinderen zich niet vervelen aan boord van langeafstandsvluchten. Aan het begin van de vlucht deelt het personeel rugzakken uit aan de jonge reizigers. Deze rugzakken bestaan in verschillende leeftijdscategorieën, dus ook de iets oudere kinderen krijgen iets.

Bij al de vliegtuigmaatschappijen in deze lijst kan je aan boord ook billendoekjes, luiers, melkpoeder, babyvoeding, enz. krijgen. En als je er op tijd bij bent, kan je voor baby’s onder 8 maanden een zitplaats met babywiegje krijgen.

Uiteraard speelt de prijs altijd voor een groot stuk mee wanneer je als gezin een verre reis maakt. In dat opzicht kozen we de laatste jaren telkens voor maatschappijen uit de Emiraten: o.a. Emirates en Qatar. Zij worden overgesubsidieerd door olie en kunnen hun vluchten dus aanbieden tegen zéér lage prijzen. Het is onzeker hoe lang deze situatie kan aanhouden, aangezien het op meer en meer tegenkanting stuit bij de concurrentie. Maar voorlopig kan je er nog van profiteren.

Meilan X

2 gedachtes over “De beste luchtvaartmaatschappijen voor gezinnen

 1. Wat super fijn om te lezen! Ik vlieg met Singapore in oktober naar Singapore en dan Sydney en ik hoor echt alleen maar positieve dingen. Ik vlieg nu wel op m’n eentje, maar vriendelijk personeel als je in totaal 24 op het vliegtuig zit is natuurlijk SUPER aangenaam! Al vond ik hun prijzen (misschien toevallig) niet zo heel duur. Zo betaal ik amper 460 heen naar de andere kant van de wereld. Al de andere maatschappijen (denk aan Qatar, Delta, KLM etc) véél duurder.

  Like

 2. Hey Naomi. Hartelijk dank voor je reactie. Dat zal inderdaad toevallig zijn, maar wel heel leuk! Over het algemeen behoren ze tot de duurdere maatschappijen. Uiteraard moet ook Singapore Airlines iets doen om de concurrentie te kunnen aangaan. Hierdoor verwacht ik wel een daling van de prijzen bij alle airlines. En dan is het uitkijken naar de overlevers 😉
  Veel plezier!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s