Dubai Museum

Dat we niet zo overtuigd waren van Dubai kon je hier al lezen, maar we hebben wel enkele dingen gedaan die de moeite waard waren. Zo bezochten we het Dubai Museum in Al Fahidi Fort.

Dubai-Museum-AlFahidiFort
Al Fahidi Fort aan Bur Dubai

Het museum is duidelijk, modern, interessant en zeer levendig ingericht. Je komt op een speelse manier meer te weten over het leven in de woestijn vroeger en nu.

De ingang is aan het fort zelf. Twee grote kanonnen staan naast de grote poort. Wanneer je binnen komt staat links van je de kassa. Je krijgt de kaartjes en je kan gelijk binnen. Eigenlijk buiten want je komt op het binnenplein van het fort terecht.

binnenplein-Dubai-Museum
Op het binnenplein van het fort

Op dat plein staan enkele abra’s. Deze kleine boten werden (en worden nog steeds) gebruikt om de kreek over te varen. Veel interessanter dan de traditionele bootjes is het huis aan de overkant van het plein. Hier kan je goed zien hoe het er allemaal uitzag: een huisje voor de winter, en eentje voor de zomer, inclusief de windtoren.

Rechts van het huis is een gang met info over … en in de gang links van het huis vind je info terug over muziek en wapens. Een glazen deur brengt je dan weer in een koude ruimte met een trap naar de ondergrondse verdieping. Dit deel, het eigenlijke museum, is absoluut de moeite waard.

Dubai-Museum
Levensechte weergave in het Dubai Museum

Je krijgt hier een levendige weergave van het leven in de woestijn in en rond Dubai. De mensen, dieren en huizen zijn zo levensecht dat Z. zich met momenten niet helemaal op haar gemak was. Je wandelt door de soeks, met het bijhorende lawaai, je neemt een kijkje bij mensen thuis en in een school en je voelt het zand onder jouw voeten wanneer je door de woestijn trekt. Eindigen doe je in de zaal die je meer vertelt over de viscultuur van deze contreien. Alles kleurt blauw, er liggen schepen boven je en zeegeluiden omringen je.

Dubai-Museum
De visvangst in Dubai Museum

Wat mij betreft, was dit het hoogtepunt van ons verblijf in Dubai; dus als je er ooit bent, sla het dan zeker niet over!

Het museum bevindt zich aan de rand van Bur Dubai (het oude Dubai), niet ver van de kreek.
Inkom: € 0,80 per volwassene en € 0,25 voor kinderen.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s