Here comes the sun!

Elk jaar is de stad Antwerpen in de ban van de Zomer van Antwerpen. Dit is eigenlijk één groot stadsfestival tijdens de, je raadt het al, zomermaanden. Vol muziek, theater, eten, drinken en feestjes.zomer-antwerpenVorige week werd het volledige programma bekend gemaakt. En zoals steeds, is dat programma zeer rijk gevuld voor mensen van alle leeftijden. Ik geef toe, tussen al dat festivalgeweld vind ik het zelf ook niet altijd gemakkelijk om de events die leuk zijn voor ons ertussenuit te vissen. En we kunnen heus niet de enige zijn. Het leek me dus gepast om de toptips voor Zomer van Antwerpen te filteren en hier te plaatsen. Zo hebben jullie al een duidelijk overzicht en hoef je de meest interessante dingen niet te missen.

  1. De wereldberoemde Reuzen van Royal Deluxe palmen dit jaar weer drie dagen de stad in. Trek wat tijd uit op 19, 20 en/of 21 juni om op ontdekkingstocht te gaan in de Antwerpse binnenstad en misschien kom je dit prachtige project wel tegen. Er is geen vaste route, maar via verschillende sociale media krijg je wel up-to-date info over de locatie van de Reuzen. Prijs: gratis.

    Reuzen-Antwerpen-Zomer
    Foto van Stad Antwerpen
  2. Bij de betalende belevenissen hebben wij Bianco van Nofit State met stip genoteerd. Dit is een circusvoorstelling voor het hele gezin. Maar geen gewonen voorstelling. Je zal er geen tribune terugvinden en je loopt vrij rond terwijl alles rond en boven je gebeurt.  Deze voorstelling loopt van 9 juli t/m 1 augustus aan de Zomerbar. Prijs: € 11.
  3. Laika en Theater Froefroe brengen van 7 juli t/m 8 augustus een ‘dinnershow’ in het Zuiderpershuis, Pentamerone. Acteurs en poppen brengen de echte (volwassen) versie van vijf sprookjes tijdens een anderhalfuur durende show met ongetwijfeld heel wat hilarische momenten. Prijs: € 20 incl maaltijd.
  4. Ook een vaste waarde tijdens de Zomer van Antwerpen is Cinema Urbana. Vanaf 29/7 kan je een maand lang genieten van de betere film in openlucht. Breng een dekentje, kussen en fles wijn mee naar de Plantinkaai en geniet van de gratis filmvoorstelling.
  5. Ook voor De val van A ga ik proberen tickets te bemachtigen. Warre Borgmans brengt het verhaal van Antwerpen tijdens de Eerste Wereldoorlog.  Het belooft een voorstelling met veel variatie te worden en hiervoor moet je in het Sint-Norbertus-Instituut zijn. Dit loopt van 8 t/m 25 juli en kaartjes kosten € 6.

Naar jaarlijkse gewoonte zijn alle voorverkooptickets snel de deur uit. De ticketverkoop aan de balie en telefonisch begint nu zaterdag 13/6. Wees er dus als de kippen bij als je zeker wil zijn van jouw plaatsje. Via het wereldwijdeweb kan je vanaf maandag 15/6 beginnen reserveren. Klik hier voor meer info.

Wat wil jij niet missen?

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s