Europa in het klein

De zomer komt eraan! Dat wil ook zeggen dat de kinderen twee maanden vakantie hebben. Twee maanden (eigenlijk 9 weken) is enorm lang. Zeker als je ze genoeg wil/moet aanbieden om niet in wereld van verveling terecht te komen.

Vorige week bezochten wij Mini-Europe en ik kan met een gerust hart iedereen aanraden om hier eens langs te gaan. Wij maakten er een combi-bezoek van, samen met Atomium (dat verslag lees je hier). Een hele dag wandel je hier niet rond, dus het loont om een combi-ticket te kopen en ook het Brusselse symbool of Océade te bezoeken.atomium-mini-europe-brusselNa de beklimming van het Atomium gingen we een hapje eten in The Village van Bru Parck. Hier heb je keuze genoeg en de prijzen vallen mee (voor een toeristische trekpleister). Je hebt de keuze tussen Italiaans, Mexicaans, durum en kebab, Quick, … In het zonnetje is het hier goed toeven op één van de vele terrassen. Er is ook voldoende speelruimte voor de kinderen en een carrousel.

De ingang van Mini-Europe bevindt zich aan het plein waarrond alle terrassen liggen, dus je kan zo in de rij staan. Toen wij er waren werden twee (vermoedelijke) studenten opgeleid aan de kassa, dus het ging niet erg snel vooruit. Maar wij waren niet gehaast en konden dus geduld oefenen.

Na de ticketcontrole heb je weer die ‘verplichte’ foto’s. Persoonlijk moet ik toegeven dat die me behoorlijk aan het ergeren zijn. Maar die mensen doen hun job. Wij lachen even. En kopen dan de foto’s NIET. mini-europe-brussel-bru-parckDan Mini-Europe zelf. Wat een hit en dan vooral ook voor kinderen. Ik vond het heel herkenbaar en daardoor leuk en Z. leefde zich helemaal uit met alle interactieve dingen. En die zijn er! Bij elk land staat een bord met enkele cijfers over dat land en een grote blauwe knop. Mini-Europe-BrusselLaat de kinderen er op duwen en je hoort het volkslied. Tussendoor staan ook nog andere duwknoppen, die iets doen bewegen, of klokken doen luiden. Z. heeft echt elke interactief spel gevonden en op elke knop geduwd: ze liet de windmolens draaien door tekeer te gaan met een groot stuur, ze liet fietsers in het centrum van Parijs rijden door te handpeddelen, ze liet de aarde beven, … mini-europe-brusselOp het einde van de rit is er nog een tent met spelletjes over de EU. Ook hier is het enorm leuk, dus sla dit niet over.mini-europe-brusselMini-Europe is niet alleen mooi, maar ook heel educatief. Voor kleine en grote kinderen. Misschien een ideetje voor de komende zomervakantie?

mini-europe-brussel
Val van Berlijnse muur

Meer info: klik hier.

Prijs: € 14,5 voor volwassenen, € 10,8 voor kinderen vanaf 1m20.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s