Kleurrijk geheim aan de ‘River Kwai’

Wanneer je op reis bent, is het moeilijk om van de begaande paden te stappen, om dingen te beleven die bijna niemand anders ziet. Maar wanneer je iets ontdekt is het een superleuk gevoel! Dan denk je: ‘Houden we het voor onszelf? Of delen we het met anderen?’ 🙂

Kanchanaburi-River-Kwai-Thailand-tempel
Deze tempel was goed verstopt.

Een van de bezienswaardigheden in Thailand die met stip bovenaan stond was de ‘Bridge on River Kwai’. Na een leuke wandeling van onze guest house (Sugarcane guesthouse) zagen we, tussen de meute door, de brug staan. Mooi beschenen door de zon. De brug is een brug (weliswaar eentje met héél veel mensen op), maar vooral de symboliek van de brug trekt aan. Wij hadden zelfs de film nog eens gezien, enkele dagen voor we naar Thailand vertrokken.

We besloten om ons toch maar tussen de menigte te begeven en over de brug te wandelen. En dan merk je beetje bij beetje dat er minder en minder volk rond je loopt, hoe verder je over het water gaat. Uiteraard, nieuwsgierig als we zijn, wilden we graag weten wat er dan aan de overkant was. Dus in plaats van terug te draaien (zoals de rest van de toeristen) gingen wij helemaal naar de andere kant en besloten we van de brug te gaan.

Enkele meters van de brug staat een bakstenen muur met een opening in. Door dat gat kwamen we in een totaal andere wereld. Eentje met veel kleuren, muziek en … rust. Hier zijn ze een splinternieuwe Chinese tempel aan het bouwen. Hier en daar wordt nog naarstig gewerkt, maar het grootste deel is al helemaal af.

Je loopt hier langs prachtige, kleurrijke beelden naar het water. Aan dat water zie je de brug (mét meute) en kan je zelf genieten van de rust met een leuk, Chinees muziekje op. Wij hebben daar een hele tijd onder een boom gezeten alvorens we deze plek verder gingen ontdekken.

Geniet mee van enkele foto’s. Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto’s. Omwille van Songkran hadden we de dure camera niet bij.

Kanchanaburi-River-Kwai-Thailand-tempel
Ze zijn nog volop aan het werken.
Kanchanaburi-River-Kwai-Thailand-tempel
Heel kleurrijk allemaal!

Kanchanaburi-River-Kwai-Thailand-tempel

Kanchanaburi-River-Kwai-Thailand-tempel
Oja, en de brug zelf natuurlijk 😉

Wil je meer weten of het oorlogsverleden van Kanchanaburi? Klik dan hier.

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s