Cwxrm

Je krijgt een kind en je bent dolgelukkig. Allemaal waar! Maar plots ben je met drie en niet meer met twee. Wij vinden het persoonlijk toch ook belangrijk om af en toe nog eens van elkaar te genieten, dus trokken we in augustus met twee een weekend naar Ieper.

ieper-menenpoort-belgië
Hét symbool van Ieper, de Menenpoort.

Mijn man, de Schot, wist bitter weinig over de Eerste Wereldoorlog. Op school kreeg hij meer les over de Amerikaanse geschiedenis dan de Europese. Hij was dus zeer benieuwd naar deze stad en wat er allemaal te zien was.

We hebben op twee dagen tijd heel veel gedaan, maar er stak één activieit toch met hoofd en schouders bovenuit. Wij maakten zelf een kunstwerk!

ieper-cwxrm-kunstwerk-belgië
Hard aan het werk om er een mooi kunstwerk van te maken.

In 2018 willen ze in Ieper een heuse land art installatie plaatsen, bestaande uit 600 000 beeldjes (het aantal mensen dat in België het leven liet tijdens WWI). En iedereen kan helpen om aan dat aantal te geraken. Voor maar €5 kan je in Ieper, Nieuwpoort en Hasselt zelf aan de slag om een dergelijk beeld te maken. De helft van dat bedrag gaat naar één van de goede doelen en de andere helft is om de werking te financieren.

kunst-Ieper-België-cwxrm
Ons mooi resultaat! Wij waren best trots 😉

Al dat kneden was enorm hard werken, maar het was heel gezellig en lachen geblazen! En het is gewoonweg een leuk project om aan deel te nemen. Het beeldje moet je afgeven, maar je gaat niet zonder souvenir naar huis. Je krijgt een leuk notaboekje mee, waar nog meer info instaat en waar een ‘dog tag’ bijzit. Mooi aandenken aan een grappig en tof uurtje.

Meer info kan je terugvinden op de site: http://www.cwrm.be/

ieper-België-cwxrm-kunstwerk
Alles geven!

Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s