Op zoek naar een goedkope, leuke citytrip?

Ga naar Warschau! Dat was nu eens een verrassing in de meest positieve zin van het woord.

warschau-citytrip-stare-miasto
De oude stad in Warschau, Stare Miasto

We hadden deze citytrip geboekt op ‘de goeikoop’ 🙂 Goedkoopste vluchten voor een weekendje september en de hotels leken ons ook zeer gunstig geprijsd. Maar we wisten helemaal niet wat te verwachten. Om eerlijk te zijn dachten we een donkere, communistische stad terug te vinden. Dat vermoeden hadden we allebei, maar zeiden we niet tegen elkaar. Tot we door het centrum van Warschau wandelden en we duidelijk opgelucht waren dat we helemaal fout zaten. Heerlijk toch!

Enkele feiten op een rijtje waarom Warschau zo interessant is voor een citytrip:

 • De Poolse hoofdstad ligt op zo’n 2u vliegen van Brussel. Je bent er dus snel. De luchthaven ligt ook maar op een kwartier van het centrum van de stad. Ideaal voor een snelle getaway.
 • De oude binnenstad is prachtig. Sinds 1970 is het zelfs Unesco Werelderfgoed. Nadat het, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd platgebombardeerd, werd Stare Miasto (de naam van de oude stad) helemaal weer opgebouwd. Dit is zo knap gebeurd dat de plaats op de Unescolijst oververdiend is.
 • Wees snel want nu is het nog goedkoop! Net zoals zovele Oost-Europese steden begint ook Warschau aan populariteit te winnen bij de citytrippers. Dit wil zeggen dat, binnen afzienbare tijd, de prijzen aanzienlijk hoger zullen liggen. Voor €30 aten we met twee een heerlijk diner met wijn. En ons hotel kostte ongeveer € 220 voor drie nachten met ontbijt. En het was een zalig luxehotel!
 • Er is een diversiteit aan activiteiten te doen: muziek, cultuur, musea, lekker eten en heerlijke desserts. You name it! Warschau moet niet onderdoen voor een andere Europese stad.
  warschau-citytrip-universiteitsbibliotheek
  De tuin van de universiteitsbibliotheek, een verborgen parel!

   

   

Heb je er zin in gekregen? Met Brussels Airlines vlieg je dagelijks naar Warschau Chopin Airport.
Vooralsnog bestaat er geen reisgids van deze stad, maar je kan voldoende info en plannetjes verkrijgen bij de toeristische dienst in het Paleis voor Cultuur en Wetenschap. Of je neemt contact met mij op 🙂

Meilan X

2 gedachtes over “Op zoek naar een goedkope, leuke citytrip?

 1. Ik was nog nooit in Warschau maar kan me wel herinneren dat mijn citytrip naar Krakau echt wel belachelijk weinig heeft gekost, enkele jaren geleden. Ga Warschau toch een keertje overwegen volgend jaar! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s