Kilten, haggis en whisky

Volgende week is het zover. Wij (ons klein, supergezinnetje) trekken er weer op uit. Deze keer geen louter toeristische uitstap. Nee, we gaan voor het eerst in 10 jaar de feestdagen doorbrengen met de schoonfamilie. Horror of feest, daar bericht ik later over. Wel is het zo dat Schotland gewoon een mooi land is!

Schotland-reizen-kinderen-gezin
Schotland, groen land

Jaren geleden bezochten we Edinburgh al eens. Z. was toen nog klein, dus ze weet er niets meer van. Ikzelf weet nog wel dat ik het een geweldige stad vond. Een stad die ik in de kerstvakantie graag nog eens zou bezoeken.

Vooral Edinburgh Castle staat hoog op die ‘terugzie’-lijst. Eén van de mooiste kastelen die ik ooit bezocht hebt! Het is ook één van de symbolen van Schotland, vooral door de ligging.

Zicht-Edinburgh-Castle
Zicht vanaf het kasteel

Wanneer je de wereldberoemde ‘Royal Mile’ volgt, kom je bij dit kasteel op ‘Castle Rock’ terecht. Hier op Castle Rock staat al sinds ca 900 voor Christus een vesting, uitgegroeid tot een koninklijk kasteel waar nu de Schotse kroonjuwelen te bezichtigen zijn.

Edinburgh-Castle-poort
Toegangspoort tot het kasteel

Met kinderen in het kielzog, kan je niet oneindiglang rondwandelen en alles lezen, maar wanneer het gaat over ‘ridders en kastelen’ en ‘prinsen en prinsessen’ kan je ze altijd wel meer info geven over het kasteel zelf. En dit terwijl je daar met hen bent. Beter kan niet! Zo krijgen ze toch wat geschiedenis mee, want je zit er middenin.

Edinburgh-Castle-museum
De uitgestrekte gronden van het kasteel bezoeken

Elke dag (behalve op zondag) wordt om 13u de one o’clock gun nog afgevuurd.
Deze traditie is ontstaan in 1861 om de zeebonken de tijd te kunnen doorgeven. Op die manier konden ze allemaal hun klokken gelijk zetten. Nu is dit uiteraard niet meer nodig, maar voor de traditie en de toeristen houden ze het in ere.

1oclockgun-edinburgh-castle
1 o’clock gun

Edinburgh Castle organiseert regelmatig speciale evenementen zoals een ‘Military Tattoo’, parades, enz. Wij gaan meedoen met de ‘Torchlight Procession’ om de start van Hogmanay te vieren! Hierover later ongetwijfeld meer.
Meer info kan je terugvinden op de site.

Inkom: £ 16 voor volwassenen en £ 9,60 voor kinderen vanaf 5 jaar.

Meilan X

2 gedachtes over “Kilten, haggis en whisky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s