Niet alles is rozengeur en manenschijn

Tegen het jaareinde is het de gewoonte om de hoogtepunten aan te halen van het voorbije jaar. We zetten maar al te graag die zaken in de verf die we zo fantastisch vonden. Ook voor ons was 2015 een goed jaar. Naar goede gewoonte ben ik redelijk veel op reis geweest en die reizen waren stuk voor stuk om in te kaderen.

Erawan-watervallen-thailand
Prachtig stukje natuur aan Erawan

Toch is er altijd wel een andere zijde aan een jaar; net zoals bij iedereen het geval is. En dat is ook zo tijdens het reizen! Wanneer je thuis bent kunnen er erge zaken het leven insluipen en als je weg bent evengoed. 2015 was een jaar met een diep diep dieptepunt.

In Thailand besloten we een daguitstap te maken naar de Erawan watervallen, vlakbij Kanchanaburi. Het was een superhete dag, dus we keken uit naar de afkoeling die ons te wachten stond. Maar het was net die hitte die een jongeman velde. En dit op een serieuze hoogte, want klimmen moet je om elke van deze 7 etages van de waterval te ontdekken.

thailand-erawan-watervallen
Zwaar klimmen bij +40°C

Wij waren tot bij de vijfde waterval geraakt toen we besloten dat het goed was geweest. Z. had het fantastisch gedaan, want het was een zware klim! Enkele minuten in onze afdaling zagen we een groepje mensen rond deze jongeman staan. Ik zag gelijk dat dit niet goed was en zei tegen mijn man dat hij moest helpen. Duidelijk kende niemand iets van eerste hulp, hij gelukkig wel.

Ik zette de afdaling alleen verder met de dochter, want ze moet niet alles zien en weten. En ondertussen hoopte ik heel hard! Maar stilletjes wist ik: hij haalt het niet.

17 minuten heeft Scott die jongen gereanimeerd. 17 minuten voor er hulp kwam. En die hulp stelde jammer genoeg niets voor! Hij werd op een draagberrie zonder meer naar beneden gedragen, met zijn familie in shock en in tranen er achteraan. Al wat ik kon doen was zijn moeder eens goed vastpakken.

De jongen bleek hartpatiënt te zijn en hij had al eens een hartoperatie ondergaan. Wat hij bij zulk weer op die hoogte deed? Net als ons, dacht hij ongetwijfeld een leuk familiedagje te beleven. Maar voor zijn en mijn familie zal Erawan altijd een zure nasmaak geven. Komen we hier ooit nog terug? Waarschijnlijk niet.watervallen-erawan-thailand
Meilan X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s