Bali – Indonesië met kinderen

Het mooie Indonesië heeft voor elk wat wils. Stranden, regenwoud, prachtige onderwaterwereld, bergen en vulkanen, …

Wanneer je met kinderen op pad bent, is Bali het ideale Indonesische eiland. Het is klein, dus de afstanden zijn gemakkelijk te overbruggen.
De mensen zijn zeer kindvriendelijk. Als je niet oppast, wordt jouw kind zelfs constant doorgegeven, zodat je uiteindelijk moet gaan zoeken. Maar dit is nooit met slechte bedoelingen!
Bali heeft enorm veel variatie te bieden.
Het eiland is veilig, het eten is heerlijk en er is accommodatie te vinden in alle prijsklassen.

INTERNATIONALE VLUCHT

Indonesië is een zeer goedkoop land om rond te reizen, zelfs met een heel gezin. Vliegtickets nemen echter het grootste deel van het budget voor zich. Wanneer je plannen maakt, kan je best op tijd beginnen zoeken naar de ideale tickets. Niet enkel ideaal qua prijs, maar ook qua vluchtduur en eventuele overstappen. Wanneer je met een kind deze uitdaging aangaat, wil je er gewoon zo snel mogelijk zijn, eventueel met zo weinig mogelijk overstappen en al zeker geen lange wachttijden.

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij. Enkel zij vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Jakarta. Ze zijn echter niet de goedkoopste.

Al jaren de goedkoopste is Qatar Airways. Zij vliegen via Doha te Qatar en soms maken ze ook nog een tussenstop in Singapore. De connecties zijn vaak wel zeer gunstig. De laatste twee keer vlogen we met Qatar Airways en we moesten in Doha maximum een uur of 2 wachten. Soms was het zelfs gewoon uitstappen en weer instappen.
Van deze maatschappij zijn wij uitermate tevreden. Het eten is heerlijk (ja, zelfs voor airplane food!), je hebt de meeste beenruimte, en de service is ongelooflijk goed!

De laatste keer was het reisbureau vergeten een kindermaaltijd te bestellen voor Z. Dit kwam pas aan het licht toen we aan boord waren. Het personeel zorgde toch nog voor een aangepaste maaltijd en toen we in Doha aan het wachten waren, kwam de verantwoordelijke persoonlijk tot bij ons om te zeggen dat ze onmiddellijk had gebeld naar de ‘grondploeg’ en dat het voor onze connecterende vlucht in orde zou zijn. En het was ook in orde!

Zeer kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij
Zeer kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij

Andere aan te raden maatschappijen zijn Malaysia Airlines en Singapore Airlines. Over het algemeen zijn zij toch een stuk duurder, maar je kan op promoties stuiten die zeker de moeite waard zijn.

TRANSPORT

In Bali kan je gemakkelijk van punt a tot punt b reizen. Wanneer je als gezin reist, is het goedkoopst om een auto met chauffeur te huren. Die chauffeur pikt je op en brengt je naar jouw volgende hotel of naar een bezienswaardigheid, … Waarheen je maar wil. Zaak is om, net zoals met alles, goed te onderhandelen over de prijs.

Wil je toch met het openbaar vervoer reizen, moet je goed onthouden dat alle bussen altijd via Denpasar gaan. Daar moet je dan overstappen op een connecterende bus. Deze busjes kunnen eivol zitten (denk aan mannen die langs de buitenkant hangen), maar ze zijn wel spotgoedkoop. Met bagage niet ideaal, maar om ergens specifiek te geraken een belevenis.

Bali kent ook een toeristenbus, Perama. Deze bussen zijn wat duurder, maar ze rijden van het ene Peramakantoor naar het andere zonder tussenstop. Wanneer je afstapt aan het bepaalde kantoor moet je nog wel zelf jouw weg zoeken naar jouw hotel. Taxi’s staan uiteraard ook altijd klaar.

Het huren van een auto en zelf rijden is niet aan te raden. Het verkeer is behoorlijk hectisch en ronduit gevaarlijk. Wil je het risico toch aangaan, zorg dan voor een goede verzekering en keur de auto voor je vertrekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s