Gili Air – Indonesië met kinderen

Tussen Bali en Lombok liggen 3 piepkleine eilanden. Ooit waren ze een oord voor hippies, maar nu is het ook een leuke trip met kinderen.

De kleine groep bestaat uit (van klein naar groot) Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan. Deze laatste is een feesteiland en dus te mijden met kinderen. Gili Meno is het eiland voor mensen die complete rust zoeken en daar horen kinderen ook niet echt thuis. Gili Air daarentegen is perfect!

De snelste manier om hier te geraken is per fast boat. Er zijn verschillende services die dit aanbieden en de meeste boten vertrekken vanuit Padang Bai.
Het is niet goedkoop: ongeveer € 60 voor kinderen en € 85 voor volwassenen (heen en terug). Voor deze prijs pikken ze je ook op aan jouw hotel. Je moet het alleen tijdig kunnen doorgeven.

Het eiland is zo klein dat je gemakkelijk overal te voet kan geraken. Is dat toch wat teveel gevraagd (bv met bagage) dan kan je gebruik maken van paard en kar. Gemotoriseerde voertuigen zijn hier trouwens verboden, dus dergelijk geluidsoverlast ga je hier niet hebben.

SLAPEN

Coconut cottages

Wij kozen voor een hotel dat niet direct aan de zee lag, zo hadden we toch iets meer controle over Z.

Onze bungalow
Onze bungalow

Coconut cottages ligt in een prachtige tuin. En elke bungalow is omgeven door groen.
De kamers zijn redelijk basic en aan elk terras hangt een hangmat.

Topper!
Topper!

De badkamer staat onder de blote hemel (zoals de meeste hotels het hier doen), maar het water is zout. Niet elk hotel heeft de badkamerinfrastructuur aangesloten op vers water. Dit is immers enorm duur en wordt wekelijks per boot in enorme tonnen aangevoerd.
Vroeger zou ik hier geen probleem mee hebben gehad, maar nu vond ik het toch niet zo handig. Je bleef plakken van al dat zout water. Voordeel is wel: de muggen blijven weg!

Prijs: vanaf € 20 voor een tweepersoonskamer. Incl ontbijt.

ETEN

Strandbarbecue

Een absolute must wanneer je hier bent!

’s Avonds kan je plaatsnemen op één van de vele platformen op het strand om te eten. Meestal moet je even naar binnenlopen om jouw vis te kiezen. Vis die ze die dag gevangen hebben. Verser kan niet!
Deze maken ze dan klaar op de barbecue en dan hoef je enkel nog maar te genieten van al dat lekkers. Misschien samen met een Bir Bintang?

Lekker eten!
Lekker eten!

Zij die niet zot zijn van vis, kunnen ook tussen de enorme kebabspiezen kiezen of à la carte. Het zal altijd enorm lekker zijn!

DOEN

Niets

Niets

Duiken of snorkelen

De Gili eilanden staan bekend om hun prachtige onderwaterwereld.

Op elk eiland zijn meerdere duikcentra en overal kan je snorkelgerief huren.
Je hoeft helemaal niet ver de zee in te gaan om prachtige dingen te zien: zeeschildpadden, koralen, haaien, kleurrijke vissen, …

Wil je leren duiken? Dan kan je het evengoed hier doen. Bedenk wel dat je voor een dergelijke duikopleiding toch enkele dagen moet uittrekken.

Spelen op het strand

Hier zijn kinderen uiteraard gek op.

Het is hier heel veilig, want er zit niet veel stroming op het water en de zee wordt zeer langzaamaan dieper.
Je kan dus met een gerust hart plaatsnemen op één van de vele relaxplateaus op het strand terwijl de kinderen zich uitleven.

Schelpjes zoeken
Schelpjes zoeken
Een waar paradijs!
Een waar paradijs!

Niets

🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s