Edinburgh – UK met kinderen

Op het eerste zicht lijkt deze stad zich niet echt te lenen tot een tripje met kinderen. Maar niets is minder waar. In Schotland in het algemeen valt heel veel te ontdekken. En deze Schotse hoofdstad is zeker niet anders.

De reisafstand en prijs maken deze stad alleen maar aantrekkelijker. Voor kortbij citytrips raad ik steeds Brussels Airlines aan. Prijs-kwaliteit is top en ze hebben regelmatige vluchten naar de topbestemmingen.
Een retour heb je al voor een kleine € 90.

Van de internationale luchthaven rijden er directe Airlink-bussen naar het centrum van de stad (Princes Street) en dit om de 10min. De rit duurt zo’n half uur en kost £7 voor een volwassene en £3 voor een kind, open retour.
Er is ook een tram die er even lang over doet, maar iets duurder is: £5 voor een enkele rit. De tram stop ook aan Princes Street, net als Haymarket, Edinburgh Park en Murrayfield Stadium.

In de stad zelf kan je gemakkelijk overal te voet geraken. Indien dat toch nog net iets te veel vraagt van de allerkleinsten, zijn er heel veel trams en bussen.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s