Doen in Bali

Wanneer je activiteiten inplant, denk dan aan de kinderen. Wees er zeker van dat ze het leuk gaan vinden en dat ze het na verloop van tijd niet beu worden.

Voordeel van Bali is dat de afstanden gemakkelijk te overbruggen zijn. Dus waar op het eiland jouw gezin ook de basis heeft, je kan overal geraken.

TANAH LOT

Deze tempel ligt op een rots in het water. Enkel bij laagtij is de tempel bereikbaar. Dit zorgt voor sprookjesachtige taferelen die een foto waard zijn. Daar denken dagelijks wel duizenden toeristen hetzelfde over. Vooral tijdens de zonsondergang.

Tanah Lot
Tanah Lot

Inkom: € 1 per kind en € 2 per volwassene.
Opgepast: er is geen openbaar vervoer tot hier. Dus je moet een auto of taxi regelen om er te geraken.

ULUWATU

Deze tempel bevindt zich niet ver van Tanah Lot en is toch wat interessanter.

Het domein is bijzonder uitgestrekt en er is heel wat te zien. En vergeet vooral niet te genieten van het uitzicht. Deze tempel staat bovenop een klif en de vergezichten zijn spectaculair.

Hoogtepunt voor de kinderen zijn de apen. Opgepast! Het zijn snelle dieven. Dus zorg ervoor dat je geen zonnebril of pet ophebt en dat je geen eten of water vasthebt. Eén van deze dieren is ermee weg voor je het weet. Tenzij je de kinderen een show wil geven uiteraard!

Bij zonsondergang kan je naar de Kecak dans gaan kijken. Hiervoor moet je bijbetalen, maar het is absoluut de moeite waard! Ook de kinderen zullen zich geen moment vervelen. Er is vuur en water, er komen prinsessen en een knotsgekke witte aap in voor. En na de show kan je met één van deze sterren ook nog eens op de foto.

Kecak dans
Kecak dans

Meer info kan je ook hier terugvinden.

BALI ZOO – GIANYAR

Hier moet je niet bang zijn voor dieren die slecht behandeld worden of ‘kooien’ die niet onderhouden zijn. Het is een leuke dagtuitstap met kinderen. En ze kunnen de dieren van heel dichtbij zien, dichter dan wat wij gewend zijn.
Zo kunnen ze olifanten eten geven en ligt het restaurant in het perk van de tijgers. 1 keer per dag kan je ook op de foto met een chimpansee.
Een safaritour met een busje inbegrepen in de prijs.

In het restaurant
In het restaurant

398398_10151169789525542_1633106974_n

Safari
Safari

Wil je het wat gekker maken? Dan kan je zelfs een ritje op de rug van een olifant maken.

Welk kind is hier nu niet voor te vinden?!

Inkom: € 9 per kind en € 17 per volwassene

MONKEY FOREST – UBUD

Dit is een heilig deel van de stad. Hier kan je enkele tempels terugvinden en een begraafplaats.

Op de hoofdpaden van het woud is het heel druk. Dit is dan ook één van de topattracties van Bali. Maar als je wat verder trekt, kom je in een rustige omgeving terecht met prachtige beeldhouwwerken, een mooie brug, een kabbelend riviertje. Ik geloof dat de meeste toeristen gewoonweg nooit zo ver geraken. Jammer voor hen, maar goed voor ons 🙂

Héél véél apen
Héél véél apen
Mooie brug in het woud
Mooie brug in het woud

Net zoals bij Uluwatu moet je goed op jouw spullen letten. En daag vooral de apen niet uit! Niemand heeft hier baat bij en die dieren al zeker niet.

Inkom: € 1 per kind en € 2 per volwassene.

GILI EILANDEN

SHOWS

Overal in Bali kan je naar traditionele shows gaan zien. Of je nu kiest voor de Kecak dans of het verhaal van de Barong, een schaduwpoppenspel of gewone Balinese dansen je kan het overal vinden. Vraag steeds wat meer info. Is het geschikt voor kinderen en hoe lang duurt het?
Traditioneel duren de shows uren, maar speciaal voor toeristen worden ze ingekort.

Prijzen verschillen uiteraard naargelang de plaats en de ervaring van de groep. Maar pik zeker minstens 1 show mee wanneer je dit eiland bezoekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s