Doen in Edinburgh

Edinburgh heeft iedereen wat te bieden. Dus ook kinderen. Buiten Edinburgh Zoo, zijn alle bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar te vinden. Compact, dus handig met kinderen.

EDINBURGH ZOO

Deze zoo is een echte stadszoo, met relatief kleine kooien. Maar ze hebben enkele zaken die absoluut de moeite waard zijn!

Edinburgh Zoo heeft twee panda’s! Ondertussen weten we ook in België wat dat allemaal teweeg brengt: it’s a big deal! Want het belangrijkste Chinese exportproduct mag je niet zomaar huisvesten.

Waar ik altijd fan van blijf is de pinguin parade. De dieren hebben een prachtige thuis, met het grootste buitenbad voor pinguins in Europa. Elke dag houden ze een pinguin parade. Hier is de zoo wereldberoemd door geworden. Deelname aan de parade is volledig vrijwillig. De dieren worden niet gelokt met visjes en ze worden rustig op een bepaald traject gehouden. Dit wil dus ook zeggen dat er af en toe geen parade is, gewoonweg omdat geen enkel dier er zin in heeft.
Toen wij er waren, leek dat even het geval te zijn. Tot er toch enkele besloten om een ommetje te maken.

Pinguin parade
Pinguin parade

De zoo ligt op een heuvel, en geen kleintje. Dus je moet serieus klimmen of je kan een treintje nemen (maar dan heb je niet alles gezien uiteraard). Wij namen het treintje naar boven en wandelden naar beneden. Het is eens iets anders, en de vergezichten kunnen adembenemend zijn.

Zicht over de stad
Zicht over de stad

Wees dus voorbereid!

Inkom: £ 16,5 voor volwassenen en £ 12 voor kinderen.

EDINBURGH CASTLE

Klik hier voor meer info.

ROYAL MILE

De hele straat naar Edinburgh Castle is een bezoek waard. Vanaf dat je op deze weg staat, ben je de geschiedenis ingesprongen.
De weg leidt helemaal van Castle Rock tot aan het koninklijk paleis, Holyrood.

Royal Mile afwandelen
Royal Mile afwandelen

Je kan best de hele straat afwandelen. Zo kom je enkele musea tegen, pubs, en de zogeheten ‘closes’. Closes zijn smalle zijsteegjes die een ontdekking op zich kunnen zijn. Vaak kom je terecht in kleine idyllische binnenhofjes.

De winkels die je hier vindt, zijn zo goed als allemaal Schotse winkels. Winkels die de nadruk leggen op tartan, whiskey, zwaarden, …

Tartan museum
Tartan museum

MUSEUM OF CHILDHOOD

Wanneer je met kinderen in deze stad bent, kan dit museum niet ontbreken.

Je vindt hier oud speelgoed (kan je wat nostalgisch van worden), schoolboeken, kleding, … Kortom alles wat om kinderen gaat, van vroeger tot nu.

In het museum
In het museum

Er zijn heel wat interactieve delen aan dit museum en overal zijn er knopjes om iets te laten gebeuren. Kinderen zijn hier nu eenmaal dol op.

Knopjes duwen!
Knopjes duwen!
Even spelen
Even spelen

Een leuk museum en al helemaal een hit voor de kinderen! Daarbovenop is de toegang volledig gratis! Een donatie is natuurlijk steeds welkom (en aangeraden).

Een gedachte over “Doen in Edinburgh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s