Doen in Londen

Veel ouders worden afgeschrikt door citytrips omwille van de kinderen. Uiteraard is het altijd wel eens leuk om met z’n tweetjes eens romantisch weg te gaan, maar ook met kinderen is een citytrip helemaal mogelijk.

Londen is de beste stad om te starten, omdat er zoveel te doen is voor kinderen. Er is veel groen, veel interessante musea (en vaak gratis!), shows en winkels, …

COVENT GARDEN

Volwassenen vinden Covent Garden enorm gezellig, maar ook voor kinderen is dit een topper.

Kerstboom aan Covent Garden
Kerstboom aan Covent Garden
Covent Garden
Covent Garden

Het krioelt er van de straatartiesten en stuk voor stuk brengen ze leuk entertainment. Die straatartiesten hebben ook op kinderen een enorme aantrekkingskracht. Wauw, een goochelaar! Kijk daar, een man op stelten!
Die artiesten spelen ook maar al te graag in op eventuele kinderen in het publiek en de kinderen gaan niet weten waar eerst kijken.

Net zoals dat met alles in een grote stad het geval is, kan het ook hier enorm druk zijn. Dus hou de kinderen dicht bij je!

Inkom: gratis, maar geef de straatartiesten een centje als ze het verdienen.

WINTER WONDER LAND

Hyde Park – verschillende ingangen, maar hoofdingang is via Oxford Street

Inkom: gratis, maar voor de verschillende attracties/shows dien je nog wel apart te betalen.

Dit is zo een beetje een gigantische Sinksefoor, maar dan met een thema: Kerst. Alles is zo ingekleed, zelfs de mini-achtbaan is de Kerstman met zijn rendieren.

Winter Wonderland
Winter Wonderland

Er zijn verschillende kerstmarkten, er is genoeg keuze om te eten, en de kinderen kunnen zelfs de grote man een bezoekje brengen. Ook zijn er circusshows, en is er een ijsbaan.

Het is aan te raden om dit met kinderen ’s middags te doen. ’s Avonds is het over de koppen lopen en kan je echt niets doen. Als je gaat van zodra het open is (10u) kan je rustig enkele attracties doen, moet je niet aanschuiven bij de Kerstman, vind je nog een plaatsje om die pannenkoeken op te eten en kan je op tijd weer vertrekken.

EEN BEETJE SHOPPEN

Het is heel druk in Londen, maar als je gaat winkelen wanneer ze net open zijn, is het zeer rustig en zelfs leuk.

In deze stad zijn er enkele winkels die je niet links kan laten liggen als je kinderen bij hebt. Zo bevindt de grootste speelgoedwinkel van Europa zich hier. Hamleys kan je niet missen: 7 etages vol plezier! Een massa werknemers die heel de dag met het speelgoed spelen en de kinderen mogen overal aankomen. Als een vijfjarig zich een hemel kan voorstellen, is het Hamleys wel. Betreden van deze winkel op Regent Street is uiteraard wel op eigen risico.

De Disney Store aan Oxford Street is ook een aanrader. Net zoals alle Disney Stores is ook deze mooi aangekleed, maar met dat tikkeltje meer. Zo staat er de gevel van het prachtige Disneykasteel en zijn er overal wel fotomomenten.
Ook deze winkel is de grootste in Europa.

Vroeger was er in het Wijnegem Shopping Center een ‘Build a Bear’. Dit had niet veel succes, dus werd al gauw opgedoekt. Maar in Londen zijn er enkele van deze winkels. Hamleys heeft een afdeling, maar ook aan Covent Garden is een winkel.
Kinderen kunnen zelf een knuffel kiezen en deze vullen naar wens. Zacht of hard. Met een lekker geurtje in of misschien een geluidje? Als de beer klaar is, mag het kind een kusje geven op een hartje en steken ze dat hart in de beer. Hopla, de beer kan dicht en dan aangekleed worden.

Build a bear
Build a bear

Het is allemaal niet belachelijk duur, maar wanneer je het optelt (al die mogelijke accessoires!), krijg je toch een mooie rekening gepresenteerd. Wij vonden het het waard, want Isabella is Z’s kindje. Ze zorgt er nu al bijna een jaar heel goed voor. Ze is helemaal weg van haar roze beer.

HYDE PARK EN KENSINGTON GARDENS

Hier kunnen de kinderen naar hartelust rennen en spelen. Er zitten overal eekhoorns (die niet echt mensenschuw zijn), er is een grote vijver waar je in de zomer een bootje kan huren en in Kensington Gardens staat een standbeeld van Peter Pan.
Kensington Gardens heeft ook een prachtige speeltuin, Diana Memorial Playground. Zeker de moeite waard voor de kindjes.

Wil je een break van die drukke stad, dan kan je hier terecht.

Eekhoorn in Hyde Park
Eekhoorn in Hyde Park

SHOWS EN MUSICALS

Het is soms moeilijk om door het bos de bomen nog te zien als het op theater in Londen aankomt, maar je kan altijd iets vinden wat iedereen in het gezelschap aanspreekt.

West End heeft momenteel enkele serieuze kaskrakers in het familiespectrum zitten: The Lion King, Shrek, Mathilda en Charlie and the Chocolate Factory. Op bepaalde dagen hebben ze ook voorstellingen in de namiddag.

Tickets kunnen behoorlijk duur uitvallen (denk: richting £ 100 per stuk), maar als de groep niet te groot is kan je beter wachten. De dag voor of van de gewenste voorstelling kan je langs één van de vele kraampjes gaan die tickets tegen fikse kortingen verkopen. Zo kan je vaak voor minder dan de helft van de originele prijs toch naar een show gaan.
TKTS is zoiets. Zij bevinden zich op Leicester Square en gaan om 10u open. Geloof me, om half 10 staat daar al een enorm rij. Zij opereren op een first come, first serve basis.
In de buurt zijn nog veel kleinere stalletjes. Het lijkt misschien een beetje oplichting, maar wij zijn nog nooit teleurgesteld geweest. We kregen elke keer fantastische plaatsen tegen een zéér mooie prijs.

Ga je in de kerstperiode, dan moet je misschien ook eens uitkijken naar de ‘Christmas Pantomimes’. Dit is een traditie met de feestdagen, zelfs scholen maken daar een uitstap voor. Een pantomime is een bekend verhaal/sprookje gebracht op een ludieke, interactieve manier. Mannen worden bijvoorbeeld gespeeld door vrouwen en omgekeerd, de ‘slechterik’ loopt achteraan het podium over en de kinderen roepen massaal: ‘Achter jou!’.
Deze shows zijn off West End, dus je moet er misschien wel een eindje voor reizen.

Als voorbeeld is hier de lijst voor 2014-2015.
Vorig jaar zijn wij naar Peter Pan geweest in het Richmond Theatre. Het was ronduit fantastisch en het geld (en de afstand) dubbel en dik waard! Kapitein Haak werd gespeeld door Henry Winkler.
Dat doen ze wel meer, een ster binnenhalen voor één van de ‘panto’s’. Dit jaar is dat Jerry Hall als de heks in Sneeuwwitje.

Wachten tot de voorstelling begint
Wachten tot de voorstelling begint

WISSEL VAN DE WACHT

Dit spreekt tot de verbeelding van alle kinderen. Soldaten te paard en te voet die langsmarcheren om de poorten van Buckingham Palace door te gaan. Onder begeleiding van fanfare.

Je moet op tijd een plaatsje vinden om alles goed te kunnen zien, want het is vaak een overrompeling. Hou ook jouw zakken dicht bij je, want zakkenrollers slaan hier dagelijks hun slag.

Tijdens de zomermaanden vind de wissel elke dag plaats om 11u30. De rest van het jaar is dat om de twee dagen. Via de link krijg je telkens de kalender te zien voor de komende drie maanden.

DUBBELDEKKER

Een tochtje met die rode dubbeldekkerbus. Wie wil dat nu niet doen? De stad krioelt van deze bussen, dus je kan altijd even op de bus springen. Neem bij voorkeur een quasi lege bus, zodat de kinderen bovenaan op de eerste rij kunnen plaatsnemen.
Je kan de Oystercard ook hier voor gebruiken. Bij de chauffeur hangt een gele bol om de kaart te scannen.

LONDON EYE

Meer info kan je hier vinden.

LONDON AQUARIUM – SEALIFE

Klik hier voor info. Het is in ieder geval een leuke uitstap!

TATE MODERN

Dit is een heel leuk museum, voor volwassenen en kinderen. Kinderen zijn meer dan welkom en ook zij kunnen genieten van kunst. Op een iets andere manier dan de groteren onder het gezelschap, maar het maakt het des te interessanter. Kinderen hebben een heel andere kijk op alles, dus ook op kunst.

Tate Modern is zo uitgestrekt dat je hier rustig met de kinderen door de verschillende zalen kan wandelen. Je kan wat uitleg geven of gewoon naar de verschillende werken kijken. Je zal hier geen uren rondwandelen, maar dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat ze van al dat moois proeven.

Nog een groot voordeel: de inkom is gratis. Ze vragen enkel een vrije donatie. Laat de kinderen enkele munten in die bollen steken!

2 gedachtes over “Doen in Londen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s