Eten in Londen

THE RAINFOREST CAFE

20 Shaftsburry Avenue – kant van Piccadilly circus

The Rainforest Cafe ligt pal in West End en de uitgaansbuurt. Er zijn honderden restaurants in de buurt, maar deze spreekt kinderen vooral aan. Het is ingericht zoals een regenwoud, met bijhorende dienrengeluiden, tropische onweders en bewegende dieren. Je gaat scoren bij de kroost!

The rainforest cafe
The rainforest cafe

Je komt binnen via de winkel, dus ik wens je alvast veel succes om hier zonder aankopen door te geraken. Aan de ingang van het restaurant is plaats genoeg om buggy’s achter te laten en een lieve dame of heer brengt je naar een tafel.

Het menu is niet enorm uitgebreid, maar wel divers. Dit maakt het kiezen gemakkelijker. Zeker met kinderen. Er is ook een apart kindermenu voorzien met de klassieke gerechten: frietjes met kip, spaghetti, maar ook wraps.
Je kan een kindergerecht uitbreiden met een speelpakket. De kinderen krijgen dan een zakje met potloden, een activiteitenboekje, een kaartspelletje, meetlat en gum en een dierenmasker. Weer punten bij!

Dierenmasker
Dierenmasker

De kwaliteit van het eten is ok, maar voor die prijs mag het wel beter zijn. Goedkoop is het hier niet, maar je betaalt natuurlijk ook voor de setting. En daar is het ‘m hier vooral om te doen. Dus alleen al voor die gezichtjes moet je hier zeker een keertje komen eten. De kleinsten in het gezelschap gaan er nog een tijdlang over praten.

Hoofdgerecht vanaf £ 16, frisdranken vanaf £ 2,75. Er zal 12,5% bij het totaalbedrag gerekend worden voor de bediening.

BELLA ITALIA

Dit is een keten van Italiaanse restaurants. Het lijkt wel of er in elke straat eentje is.
In elk restaurant is het altijd superdruk en de bediening is bandwerk.

Gelukkig is het eten wel ok en zijn ze zeer kindvriendelijk. Ze hebben kinderstoelen, kindermenu’s en kleurplaten met kleurtjes die je meekrijgt. Maar het moet wel vooruitgaan. En laat dat soms toch een probleem zijn als je met kinderen uit eten gaat.

De prijzen zijn standaard, betaalbaar. Voor een pasta of pizza ben je £ 9 tot £ 15 kwijt. Met de stratenplannen die overal in de stad te krijgen zijn, krijg je 20% korting op het totaalbedrag. Mooi meegenomen.

CAFE ROUGE

Nog een keten van Franse restaurants deze keer, waar je korting krijgt met de verschillende stratenplannen. Het eten is hier wel ietsje duurder, maar ook beter. En de bediening pakken ze ook veel relaxter aan.

Wij hebben uren in hun restaurant aan Covent Garden gezeten. Z werd in de watten gelegd door het personeel en wij konden genieten van ons driegangendiner.

Café Rouge is minder ingespeeld op kinderen (dat zie je ook aan de inrichting), maar het was helemaal geen probleem om met een kind binnen te stappen. Hier zouden we zeker nog een keer terug gaan.

BATTERSEA PIE STATION

Lower Ground Floor – 28 The Market – Covent Garden

Als je 1 specifieke lunchstop moet maken is het hier wel.

Britse keuken op z’n best, met spinazietaart, pompoentaart, kiptaart, … Dat alles vergezeld van een lekkere saus. En indien gewenst ook nog eens met verschillende bijgerechten zoals aardappelen, groenten, …
Alles is versgemaakt en ‘écht’. Het lijkt net of de gerechten recht vanuit grootmoeders oven komen.

1 pie kost zo’n £ 7, voor de bijgerechten betaal je nog extra.

HOLA PAELLA

Mocht niet iedereen in het gezelschap gek zijn van Britse hartige taarten, dan staat er vlak naast Battersea Pie Station een kraampje met verse paella.

Deze paella maken ze constant aan (we zagen ze de versgesneden groenten als een ketting aanvoeren) en is blijkbaar bijzonder lekker.

Ze verkopen drie maten van borden aan £ 4, £ 6 en £ 7,5.

STREET FOOD

Londen is een stad van markten! Vintage, alternatief, voeding, … En op al die markten kan je ook heerlijk eten. Voor een lichte lunch is dit ideaal. Bovendiep is het elke keer superlekker en vers en helemaal niet duur! Toegegeven, in de winter is dit misschien iets minder interessant, maar dan moet je misschien naar die zaken zoeken die terrasverwarmers hebben staan.

BUBBA GUMP SHRIMP CO

Unit 75 Trocadero, 13 Coventry Street

Ook in Londen is er nu een Bubba Gump Shrimp geopend, vlakbij Leicester Square.

Dit is een keten van restaurants, dus setting en eten zijn identiek aan het restaurant in Bali, New York en alle andere. Dus klik hier voor een review.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s