Doen in Marrakech

DE MEDINA en JEMAA-EL-FNA

Dit is de naam van het oude stadsgedeelte. Door één van de poorten in die dikke, rode muur rij je de stad binnen.

Alle toeristen worden afgezet aan Jemaa-el-Fna, het beroemdste plein van het land. Door de dag lopen hier enkel wat toeristen richting de souks, maar ’s avonds komt dit plein echt helemaal tot leven. Iedereen herkent die beelden wel, van lichtjes, getrainde aapjes, slangebezweerders, hennahartiesten, … Zo is het hier echt! Vanaf dat de avond valt komen er tafels, banken en tenten tevoorschijn en daartussen staan geïmproviseerde keukens om de mensen een maaltijd aan te bieden. Een heerlijke maaltijd, trouwens! En dat voor geen geld. Ondertussen lopen er ook mannen rond met karretjes gevuld met desserten. Kan het beter?!
Kinderen (en ook volwassenen) kijken zich hier de ogen uit!

Jemaa-el-Fna
Jemaa-el-Fna

Via Jemaa-el-Fna kom je in de souks terecht. Dit is een écht doolhof! We zijn hier maar enkele keren ingeweest, omdat het gewoon angstaanjagend was hoe snel je de weg kwijt geraakte. Eén keer hadden we zelfs de hulp van enkele jongentjes nodig om buiten te geraken.
Het is wel iets wat je gedaan moet hebben. En uiteraard is dit de ideale plek voor soeveniers, van borden en schalen, tot leren tassen. Je kan het hier allemaal vinden. Alleen niet vergeten af te bieden 🙂

PAARD EN KAR

Aan het plein staan ook een heleboel paarden te wachten om met toeristen door de stad te trekken. Dit zou ik echt enkel doen met kinderen, zij vinden het immers altijd leuk om in een koets te zitten. Het is niet goedkoop (ik dacht een €20 voor een uur), maar Z genoot ervan en dat is het belangrijkste.

Tocht met paard en kar
Tocht met paard en kar

TANNERIES

Heel interessant voor volwassenen zijn de ‘tanneries’ in Marrakech. Tussen de lederwinkels liggen enkele plaatsen waar ze het hele proces van huid tot tas laten zien. Dit is puur voor toeristische doeleinden, en de gids die toevallig staat te wachten verwacht een centje, maar het is wel interessant om te zien.

Leder
Leder

MEDERSA BEN-YOUSSEF

Dit is prachtig gebouw waar vroeger de Koranschool was ondergebracht. Het werd reeds in de 14de eeuw gesticht en in 1564 gerestaureerd.
Het heeft een prachtig binnenplein en je kan overal vrij rondlopen. Enkele van de kamertjes zijn ingericht zoals ze toen geweest waren. Die van rijke kinderen waren ruim met mooie meubelen en zicht op het binnenplein, die van armere kinderen waren veel kleiner en zonder raampje.
Dit college is enorm groot en heel mooi. Het is mooi om eens door te wandelen, maar buiten de architectuur is er niet heel veel te zien.

Mooie binnenplein
Mooie binnenplein
Medersa Ben-Youssef
Medersa Ben-Youssef

Inkom: 40dh (kleine € 4)

STATION MARRAKECH

Station
Station

Een heel mooi, modern station met Arabische invloeden. Het bestaat merendeels uit glas, wat het een zeer open indruk maakt. Voor het station is een zeer groot plein en in het station is het heerlijk koel en kan je iets eten en drinken.

JARDIN MAJORELLE

Inkom: 50dh voor de tuin en 25dh voor het museum (€ 4,5 en € 2,5)

Zoek je afkoeling van de Marokkaanse hitte, dan ben je hier aan het juiste adres. Heel veel bomen en planten in een prachtig aangelegde tuin.
Deze tuin begon zijn levensjaren reeds in 1923 onder leiding van Jacques Majorelle. Toen al die hectaren dreigden te verloederen kochten Yves Saint Laurent en Pierre Bergé het op en maakten het tot wat het nu is.

Dit is een absolute aanrader, zeker met kinderen. Ze hebben de ruimte om in een veilige omgeving rond te lopen. En ondertussen kunnen de volwassenen genieten van al dat moois.
229078_10151999138330542_234151487_n 264729_10151999135635542_2053147956_n

In het midden van de tuin staat een Berbers Museum, die de geschiedenis van het Berberse volk uit de doeken doet. Dit was zeer interessant. Ook voor kinderen, omwille van alle mooie klederdrachten en juwelen.

Jardin Majorelle is zeker iets wat je niet mag overslaan wanneer je in Marrakech bent.

Er zijn ook enkele leuke uitstappen te doen. Deze ga ik belichten in een ander onderdeel van Marrakech – Marokko.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s