Uitstappen vanuit Marrakech

Ook buiten Marrakech is er veel leuks te doen. Alleen moet je hiervoor meestal wel even in de auto zitten. Wij vonden dit de moeite, maar het hangt natuurlijk vooral af van jouw kind(eren). Hoe zal het ‘lange autorijden’ verteerd worden?

Wij kozen ervoor om vooraf een auto met chauffeur vast te leggen. Dit vooral uit gemakzucht. Zo wist ik al voor we vertrokken dat we zouden opgepikt worden aan ons hotel en wanneer. Wij regelden alles via clickexcursions. Via de website was dit gemakkelijk in orde te maken en te betalen.
Beide chauffeurs waren zeer stipt en we werden vervoerd in mooie, veilige wagens met airco. Ze gaven antwoord op al onze vragen en ze gaven ons zo  interessante insights in het Marokkaanse leven.

OUZOUD WATERVALLEN

Meer info over deze leuke excursie kan je terugvinden in mijn blogpost over Ouzoud.

ESSAOUIRA

Deze kuststad bevindt zich aan de Atlantische Oceaan.
Ook dit was weer een 3 à 4u rijden, maar ook hier was het een prachtig landschap.

Naarmate je dichter bij de kust komt, wordt het koeler tot zelfs fris in Essaouira zelf. Neem dus zeker een vest of trui mee, want het zal nodig zijn.

Er staat nog een Portugees fort, wat de moeite is te bezoeken. Je kan op de wallen rondwandelen, maar pas op dat je niet wegvliegt.

Portugees fort
Portugees fort

Ook de shoppers kunnen hun hart hier ophalen, want er zijn winkels genoeg. Deze zijn allemaal gevestigd in die kleine gebouwen met smalle deur. Het heeft een zeker charme.

Winkeltjes
Winkeltjes

Bij beter weer is de grote aantrekkingskracht voor kinderen uiteraard het strand en de zee. Maar kijk dan goed uit naar het weerbericht, want er staat vaak een strakke wind in deze stad.

Ook deze excursie kostte ons € 72 voor 2 volwassenen en 1 kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s